De ce ai nevoie de DOOM 3 dicționar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Binecunoscuta poveste a lectiilor neinvatate din copilarie a fost menita sa explice nu numai ca neinvatarea este intuneric, ci si ca un gand exprimat incorect poate costa viata cuiva. In zilele noastre, cand o persoana poate fi privata de un loc de munca sau de locuinta fara un document corect, cunoasterea fluenta a limbii este extrem de importanta!

Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane DOOM 3 este destinat tuturor celor interesati sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste. Consultarea si respectarea acestui DOOM 3 dictionar sunt in masura sa contribuie la imbunatatirea utilizarii limbii romane.

In practica, multi avocati au vazut cazuri in care clientii au pierdut procese in instanta din cauza neglijarii regulilor scolare ale limbii romana si au fost lasati la fundul butoiului: cineva ar putea pune o virgula in locul gresit, iar cineva si-a proclama incorect propriul nume.

Cum iti faci abilitatile de scriere si de vorbire sa functioneze?

  • Nu trebuie sa ignori dictionarele.

Dictionarele te vor ajuta cu siguranta sa intelegi nu numai originea unui cuvant, ci si semantica acestuia. Este posibil sa se verifice acuratetea accentului cuvintelor si ortografia expresiilor dificile si necunoscute dintr-un dictionar. Dictionarele ajuta, de asemenea, la diverse lamuriri ortografice, ortoepice si morfologice – atunci cand e cazul;

  • Trebuie sa citesti mult.

In zilele noastre, multi oameni nu au nici dorinta, nici timpul necesar pentru a face acest lucru. Multi prefera sa aleaga internetul decat o carte. Dar internetul si televiziunea nu au cum sa concureze cu cartile. Doar prin intermediul cartilor bune este posibila dezvoltarea competentelor de vorbire si largirea vocabularului.

Citirea cartilor ajuta o persoana sa dobandeasca informatiile de care are nevoie, isi imbunatateste abilitatile de vorbire, isi imbunatateste ortografia si invata cuvinte noi. Este important de retinut ca cititul cartilor este benefic atunci cand lectura iti ofera bucurie si placere. Nu poti invata nimic de la un bat.

  • Sa folosesti cuvinte noi in discursuri.

Daca dai peste un cuvant necunoscut, afla sensul si originea acestuia. Aplicand corect un cuvant nou in discursul tau, il vei retine mai repede si mai tarziu va deveni parte din rezerva ta de vocabular. Totodata, nu ar trebui sa iti umpli excesiv discursul cu cuvinte obscure si dificile.

Astfel, este foarte important sa poti vorbi si scrie corect. Noi nu scriem scrisori ca buneii nostri. Dar scriem mesaje colegilor de clasa si prietenilor pe retelele de socializare. Comunicam foarte mult in scris. Vrem sa scrim intotdeauna corect pentru a nu parea needucat in fata celorlalti.

Alfabetizarea inseamna prestigiu

Sper ca esti constient de faptul ca nu imbracamintea este cea care conteaza, dar intotdeauna conteaza mai intai de toate mintea. Astfel, angajatorii ii prefera pe cei care nu fac greseli de exprimare si scriere in favoarea celorlalti.

Prin urmare, este important, chiar si in graba, sa iti amintesti regulile elementare ale limbii romane, a caror respectare te va ajuta intr-o zi sa obtii o pozitie buna in societate.

Invata sa scrii corect si alege sa stii regulile de ortografie, ortoepie si morfologie cu DOOM 3 pret redus luna aceasta!

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.