Cutia milei, de la bugetul local! Primăria Lugoj împarte cultelor 250 de mii de lei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Lugoj oferă sprijin financiar în anul fiscal 2023 pentru unitățile de cult și lăcașurile de cult, aparținând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe teritoriul municipiului Lugoj.

Anunțul a fost făcut de autoritatea contractantă.

ANUNŢ DE PARTICIPARE

pentru acordarea unor forme de sprijin de la bugetul local pentru unităţile de cult/lăcaşurile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Lugoj

 1. Autoritatea contractantă: Municipiul Lugoj şi Consiliul local al Municipiului Lugoj, cu sediul în localitatea Lugoj, Piaţa Victoriei, Nr. 4, cod fiscal 4527381, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, web www.primarialugoj.ro anunţă acordarea de sprijin financiar de la bugetul local pentru unităţile de cult/lăcaşurile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, situate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Lugoj, în anul fiscal 2023.
 2. Reglementări legale privind acordarea sprijinului financiar:

– O.G. nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, aprobată cu modificările şi completările ulterioare prin Legea nr. 125/2002;

– H.G. nr. 1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor O.G. 82/2001, cu modificările și completările ulterioare;

– Hotărârea Consiliului local nr. 35/20.02.2023 privind bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Lugoj pe anul 2023.

 1. Categoriile de proiecte pentru care unităţile de cult/lăcaşurile de cult aparţinând cultelor religioase din municipiu pot solicita finanţare sunt:

a) întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri mici;

b) construirea, în condiţiile aprobării documentaţiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare, precum şi repararea lăcaşurilor de cult;

c) conservarea şi întreţinerea bunurilor de patrimoniu aparţinând cultelor religioase;

d) desfăşurarea unor activităţi de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult;

e) amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase;

f) construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult;

g) construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult;

h) construirea și repararea sediilor unităților de învățământ teologic, proprietate a cultelor recunoscute

  1. Suma disponibilă pentru sprijinul financiar privind unităţile de cult/lăcaşurile de cult din Municipiul Lugoj este de: 250.000 lei (HCL 35/20.02.2023)
  2. Documentaţia de solicitare a sprijinului financiar se poate procura de la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Biroul Relaţii cu Publicul, cam. 7, şi de pe site-ul instituţiei primarialugoj.ro (rubrica anunțuri)
  3. Solicitanţii vor putea depune documentaţia la Biroul Relaţii cu Publicul, cam. 7 din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj până la data de 13.04.2023.
  4. Evaluarea şi selecţionarea cererilor în vederea obţinerii sprijinului financiar se va face de către comisia pentru stabilirea și acordarea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al Municipiului Lugoj, pentru unităţile/lăcaşurile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, situate pe raza administrativ – teritorială a Municipiului Lugoj.
  5. La încheierea procedurii de evaluare şi selecţionare, comisia va afişa pe site-ul Primăriei municipiului Lugoj, primarialugoj.ro rezultatul selecţiei precum şi nivelul sumelor aprobate în vederea încheierii contractelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.