Cuștile pentru câini au fost transformate în „dormitoare” pentru 5 români, în Verona

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cuștile ocupate la un moment dat de câini au fost transformate în „dormitoare” de cinci români, în Italia. Agenții poliției locale din Verona s-au îngrozit când au intrat în fosta canisă din via Campo Marzo.

„O situație cu adevărat în pragul degradării”, spune consilierul local Marco Padovani.

Polițiștii au fost sesizați de trecătorii care observaseră accesul neautorizat al unor persoane în fosta canisă, o zonă care acum este complet abandonată, scriu jurnaliștii de la Verona Sera. Cinci cetățeni români, patru bărbați și o femeie, locuiau în condiții inumane, transformând în „dormitoare” cuști care cândva au fost ocupate de câini.

„O situație cu adevărat în pragul degradării. Poliția locală intervine pentru garantarea siguranței cetățenilor, acțiuni care, asistate ulterior de serviciile sociale, au ca scop scoaterea de pe stradă a celor care trăiesc în condiții precare și periculoase pentru sănătatea lor”, a declarat consilierul local Marco Padovani.

Românii au fost evacuați din imobil, iar autoritățile au întărit controalele în zonă. În ultimele cinci zile, alte opt persoane fără adăpost, unele cu probleme psihice, au fost scoase din spații pe care le ocupau ilegal, aceștia refuzând asistența Serviciilor Sociale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.