Cursuri despre antreprenoriat pentru liceeni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 14 decembrie 2016, Universitatea Europeană ”Drăgan” a fost gazda conferinței ”Vreau să fiu antreprenor”, organizată de Fundația Romanian Business Leaders în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”.

Au participat elevi de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”, Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”, Colegiul Național ”Iulia Hasdeu”, Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, Liceul Tehnologic ”Traian Grozăvescu” din Nădrag și Liceul Teoretic din Buziaș, alături de studenți ai Universității Europene ”Drăgan”.

Au fost prezenți doi antreprenori timișoreni, iar conferința a început cu o prezentare generală despre antreprenoriat, apoi vorbitorii au prezentat experiențele antreprenoriale avute și au răspuns la întrebările participanților.

”Atât Cosmin, cât și Lucian, cei doi antreprenori prezenți, au povestit despre importanța muncii și perseverenței în business. Este important să ai un vis și să aloci energie. Atâta timp cât faci ce îți place, nu mai consideri că este muncă. Pur și simplu îți place ceea ce faci.

Tinerii au fost implicați și deschiși către informații, au pus întrebări și chiar și-au argumentat părerile, în cazul unor întrebări. Am apreciat interesul și faptul că după terminarea evenimentului a mai rămas un grup de 20 de tineri care doreau să afle mai multe aspecte legate de antreprenoriat. Unul dintre participanți chiar avea o mică afacere pe care o dezvolta și am putut discuta concret pe un business: idei și soluții pentru problemele pe care le are, dar, în același timp, și inspirație pentru colegii lui, astfel încât să arătăm că se poate”, a declarat dl. Alin Apostu, reprezentantul Romanian Business Leaders.

”Conferința ”Vreau să fiu antreprenor” a început la Timișoara, dar am dorit să extindem proiectul și în zona Lugoj, mai ales că organizatorii au fost deschiși pentru a susține conferințele nu doar în orașele reședință de județ. Consider că prezența liceenilor și interacțiunea directă cu antreprenorii au fost elemente de succes și sperăm să avem la nivelul școlilor din județul Timiș mai multe inițiative antreprenoriale, inclusiv la nivel internațional” este opinia prof. Ciprian Blaj, inspector școlar pentru proiecte și programe europene.

Programul “Vreau sa fiu antreprenor” este realizat de Fundația Romanian Business Leaders cu sprijinul partenerilor: AROBS Transilvania Software, Building Support Services, Ernst & Young, Eurolines, FAN Courier, MedLife, Sameday Courier, Softwin, Akcees, Asociația Euro<26, EDUCATIVA, Junior Achievement România, JCI Iași, Fundatia LEADERS și Școala de Valori. Partenerul media național al proiectului este Kiss FM.

Mădălina OPREA

Despre admin 6448 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.