“Cupa C.S.M. 2016” – show şi volei internaţional de calitate la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Reprezentații de ținută timp de trei zile în Sala Sporturilor din Lugoj, la care au luat parte patru echipe feminine de volei din trei țări, două dintre acestea campioane naționale. Și, chiar dacă au fost lipsite de câteva sportive ce iau parte la preliminariile Campionatele Europene  în chiar acele zile, VOLEI ALBA BLAJ (câștigătoare a titlului național în ROMÂNIA) și BSE LINAMAR BEKESCSABA (campioana Ungariei în sezonul 2015/2016) au onorat invitația voleiului lugojean  care, după ce anul trecut și-a sărbătorit cei 30 de ani de existență în performanță prin organizarea unui puternic turneu la care a participat și campioana Bulgariei, MARITSA PLOVDIV,  a repetat  modelul de organizare și în acest an, obținând acceptul celor mai valoroase grupări din România și Ungaria, plus cel al clubului ZRENJANIN MD, reprezentant al Serbiei, națiune vicecampioană olimpică  la Rio de Janeiro 2016.

Au completat patrulaterul internațional gazdele de la CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL LUGOJ, aflate la al treilea turneu de pregătire în trei săptămâni, după “Cupa Autoliv” și scurta expediție în Serbia din urmă cu patru zile și înainte cu o săptămână de “Linamar Cup”, la Bekescsaba, triunghiular ce are loc în această săptămână și la care  mai ia parte, alături de gazde și lugojence, formația de primă ligă maghiară FATUM Nyiregyhaza.

O competiție cu scop de pregătire a startului oficial în competițiile interne, în care tehnicienii celor patru grupări (toți antrenori sârbi: Dejan Desnica la Zrenjanin, Sasa Nedeljkovic la Bekescsaba, Darko Zakoc la Blaj  și Valerijan Luka la CSM Lugoj) au avut ocazia de a proba ansambluri relativ noi, în jocuri cu caracter semioficial, în compania unor adversari care s-au dovedit redutabili la fiecare joc. Lucru de care oficialii echipelor participante s-au declarat satisfăcuți, la fel ca și de organizarea turneului.

Moment  festiv de marcă în cadrul festivității de prezentare a lotului de volei al C.S.M. Lugoj pentru sezonul 2016/2017:  în chiar unica zi de unire în familie a destinelor a doi mari campioni lugojeni – judoka  Corina Căprioriu și luptătorul Ștefan Gheorghiță, primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, a oferit  Cheia Orașului  campionului mondial universitar în fața lugojenilor susținători ai voleiului, ce au onorat competiția cu prezența și aplauzele lor din tribunele Sălii Sporturilor. S-au oferit, din partea secției de volei a C.S.M. Lugoj, două plachete speciale cu titlul de Premiu de Excelență:  una pentru tehnicianul sârb Darko Zakoc, unul din cei mai valoroși antrenori ai voleiului mondial ( 13 titluri naționale în Serbia cu Jedinstvo Uzice (8), Postar Belgrad (4) și Partizan Vizura Belgrad (1), 4 titluri naționale în România cu Tomis Constanța (2) și Volei Alba Blaj (2), antrenor al reprezentativelor  Serbiei și României, pe ultima calificând-o la C.E. 2011, un nume foarte cunoscut și respectat în Europa), alta pentru unul din inițiatorii și realizatorii ulteriori ai proiectului C.S.M. LugojFrancisc Boldea, pentru sprijinul  oferit de-a lungul anilor acestui sport în municipiu. Care și-a afirmat public în fața concitadinilor sprijinul  imediat pentru  ieșirea din impasul organizatoric creat de lipsa fondurilor aprobate și neacordate de C.J. Timiș în anul 2016 pentru C.S.M. Lugoj, cu implicații dramatice la nivelul secțiilor de performanță ale clubului.  Cu deosebire pentru volei, secție ce se află în fața unei perioade (transferuri, legitimări, taxe, alte plăți restante) în care lipsa fondurilor ar fi fatală pentru viața echipei.

Trei zile de competiție, șase partide spectaculoase, jocuri de bun nivel calitativ pentru momentul de pregătire în care se află echipele la această oră. Plus o reprezentație devenită tradițională, prezentarea oficială a lotului cu care C.S.M. Lugoj – volei pornește la drum în acest an competițional. Muzică, fumigene, coregrafie,artificii, și, ca la fiecare ediție, un crainic de excepție, show profesionist inițiat și organizat de secția de volei a clubului, devenit tradiție în ultimii patru ani. Din cele șapte sezoane consecutive pe care Lugojul le petrece, iată, în elită.

A șaptea ediție a “Cupei C.S.M. Lugoj” a fost finalmente adjudecată de dubla campioană a României, Volei Alba Blaj, asistată în toate cele trei zile la sală de un staff organizatoric condus de primarul Gheorghe Rotar,  devenit în ultimii ani un prieten – admirator al Lugojului. Cu câte o victorie, dar separate de punctaveraj, Bekescsaba, Zrenjanin și CSM Lugoj au completat clasamentul unei competiții, sperăm, foarte utilă pentru toți cei implicați. Pentru

cele două campioane  în Champions League, pentru sârboaice în Challenge Cup și cu voleibalistele lugojene într-o luptă extrem de complicată într-o ediție de campionat mai puternică decât oricare din cele de care am avut parte în ultimul deceniu.

Rezultate:

Vineri, 23.09:        Linamar Beckescsaba – Zrenjanin MD = 3 : 1,  C.S.M. Lugoj – Volei Alba Blaj = 0 : 3

Sâmbătă, 24.09:       Volei Alba Blaj – Linamar Bekescsaba = 3 : 1, C.S.M. Lugoj – Zrenjanin MD = 1 : 3

Duminică, 25.09.:     Zrenjanin MD – Volei Alba Blaj = 0 : 3, C.S.M. Lugoj – Linamar Bekescsaba = 3 : 1

Cele șase jocuri au fost arbitrate de Valentin Besoi (Rm. Vâlcea) și Cristian Dumitrescu (Craiova).

Câștigătoarea Cupei CSM Lugoj 2016, Volei Alba Blaj, a prezentat la Lugoj doar 8 jucătoare: sârboaicele Ana Antonijevic, Dubravka Djuric, Nada Ninkovic, Marina Vujovic, brazilianca Samara Rodrigues de Almeida, suedeza Rebecka Lazic, croata Martina Samadan și o sportivă din țară: Carmen Dârnescu.  Au lipsit Adina Salaoru, Ana Maria Berdilă, croata Ana Grbac şi bielorusa Tatsiana Markevich, angrenate cu echipele lor naționale în preliminariile Campionatelor Europene.

În staff-ul tehnic: Darko Zakoc (antrenor principal), Stefan Ljubicic (antrenor secund), Bojan Perovic (scouter), Marko Sekulic (preparator fizic) și Petru Ban (maseur).

Lotul lugojean cu care echipa tehnică va lua startul oficial în sezonul intern este constituit din:

Ionela Canea, Krista De Geest, Gabriela Bălae, Ramona Rus, Alexandra Warren, Lorena Ciocian, Olga Krasteva, Natalia Preda, Daiana Roman, Adriana Rotaru, Sophie Godfrey, Noemi Csillag, Arina Ivașcu, Rossana Nistor, Georgiana Popa  și  Denisa Jucu.  

Antrenori: Valerijan Luka, Ugljesa Segrt, Vasile Canea.

                                                                                                                                                 Dan BRUDIU

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.