Cum se poate schimba stilul băii cu covoraşe şi oglinzi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Accesoriile sunt elemente cheie care contribuie la desăvârşirea ambientului. Când vine vorba de baie, acestea pot fi și elementele care sporesc funcţionalitatea încăperii şi totodată îi pot creiona stilul.

Orice baie capătă contur doar după integrarea accesoriilor, a săpunierei, a suportului pentru prosoape şi cosmetice, a covoraşelor şi a oglinzii. În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim atenţia asupra celor din urmă, deci vom discuta despre cum trebuie selectate oglinzi şi covoraşe pentru baie.

Oglinzi  – elemente definitorii pentru baie

Specialiştii în design de interior susţin că oglinzile sunt detaliile cheie care pot crea senzaţie de spaţiu, elemente care aleg în această încăpere energii pozitive. O baie cu linii moderne poate fi creionată în jurul unor oglinzi mari, fără margini proeminente. Pentru accente futuriste pot fi selectate modele cu sistem de iluminare integrate, iar pentru minimalism cele simple, fără rame ori alte decoraţiuni distincte. Dacă încăperea nu beneficiază de iluminare naturală în apropierea oglinzii se pot monta aplice de perete care orientează lumina în această zonă. Efectul obţinut va fi surprinzător.

Pentru băile amenajate în stil scandinav sunt potrivite oglinzi cu rame metalice discrete. Accentele calde ale lemnului pot conferi încăperii vibe-ul cald atât de apreciat. Băile amenajate în stil clasic pot fi desăvârşite de oglinzi cu rame metalice sau de cele cu rame supradimensionate realizate din lemn. În ambele cazuri trebuie selectate materiale care se comportă bine în condiţii de umiditate ridicată.

Culorile neutre selectate pentru rame completează în mod natural orice baie modernă, pe când cele intense aduc contraste, scoţând în evidenţă accesoriul ales.

Covoraşe pentru baie – versatilitate

Dacă vorbim de covorașe pentru baie, trebuie precizat că se pune accentul pe partea funcțională. Sunt preferate modele absorbante sau cele cu spumă cu memorie care se simt perfect. Totuși nici elementul estetic nu trebuie neglijat. Varietăţile realizate din material naturale cu fibre bine evidenţiate pot contribui la desăvârşirea unei băi vintage, pe când cele cu textură plușată un ambient modern confortabil.

Selectarea formei şi a culorii covoraselor sunt detalii personale, deci alegerea trebuie să se realizeze în funcţie de preferinţe.

Sursa de imagine:
NavinTar / Shutterstock.com

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.