Cum se alege corect o mașină de închiriat?

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Daca pana nu de mult calatoriile in afara Romaniei in scopuri turistice sau in cautarea unui job, nu erau tot la fel de populare ca si astazi, in ultima vreme ele au devenit frecvente, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun. Indiferent ca este vorba despre romani care pleaca din tara pentru a cauta un loc de munca sau de turisti care pleaca pentru a vizita alte tari sau se deplaseaza dintr-o tara in alta in scop de afaceri, in acest scop sunt utilizate la maximum serviciile rent a car.

Sunt mai multe firme de rent a car, precum compania de Rent a Car din Timisoara, Nataly care ofera discounturi substantiale pentru inchirierea pe perioade lungi de timp. Piata auto din tara noastra si din statele membre ale Uniunii Europene s-a transformat si au aparut firmele de inchirieri auto, acestea fiind cele mai accesate de catre turistii care nu au o masina proprie. Pentru a face transportul dintr-o locatie in alta, exista posibilitatea de a utiliza o firma de taxi sau de a calatori utilizand mijloacele de transport comune, dar se va pierde mult timp si, in cazul transportului cu taxi, foarte costisitor.

Cea mai simpla si fiabila solutie este sa se apeleze la serviciile firmelor de rent a car. Este important sa fie aleasa cu atentie firma de la care se va inchiria masina si sa se calculeze preturile pentru aceste servicii, tinand cont de bugetul disponibil.

O masina de inchiriat se alege tinant cont de numarul de persoane care vor calatori simultan in aceasta. Spre exemplu pentru o familie care calatoreste nu va fi potrivita o masina cu un portbagaj mic. Pentru o astfel de calatorie este ideal sa fie aleasa o masina compact cu un portbagaj spatios unde sa poata fi transportate toate lucrurile. Pentru o persoana care calatoreste singura si se va deplasa foarte mult prin oras este ideala o masina mini, cu un consum redus de carburant. Cu o astfel de masina va fi mult mai simplu de condus prin orasele aglomerate.

La fel de important este ca utilizatorul vehiculului de inchiriat sa stie si toate cauzele stipulate in contractul de inchiriere si metoda de plata agreata de compania de inchirieri. De aceea este bine sa se verifice inainte pretul garantiei, locul de livrare a automobilului, daca livrarea automobilului la o anumita destinatie se face gratuit sau implica si costuri suplimentare si care ar fi acestea.

La semnarea contractului de inchiriere vor trebui citite cu atentie toate clauzele stipulate. La fel de important este si ca utilizatorul sa verifice masina cu foarte mare atentie. In cazul in care eventualele avarii existente nu sunt sesizate nici de persoana care inchiriaza si nici de reprezentantul firmei rent a car, exista posibilitatea de a aparea surprize neplacute la final. Aceste surprize se pot solda cu imobilizarea totala a garantiei in contul acestor daune care au fost trecute cu vederea.

Se recomanda din nou atentie la firmele de inchirieri auto care ofera preturi mult mai mici decat pretul mediu al pietei. Pot fi mai multe taxe suplimentare pe contract si alte preturi ascunte, iar la final, pretul total se pote dubla.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.