Cum să transformi sufrageria în cameră de oaspeți: 5 secrete

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1600210491369-e753d80a41f3?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1548&q=80

Indiferent de dimensiunea locuinței tale, vor exista întotdeauna momente când cineva rămâne peste noapte. Fie că vorbim de prieteni sau de o rudă venită din depărtare, trebuie să ai soluții pentru a găzdui musafirii în casa ta cel puțin o seară. Iar cum la noi în țară, trebuie să recunoaștem, nu prea există conceputul de “cameră pentru oaspeți”, cel mai des sufrageria este încăperea care joacă acest rol. Știm cu toții că nu este un trend de design interior inedit să amenajarăm livingul și dormitorul în aceeași cameră. Totuși, atunci când cele două spații au destinații diferite, trebuie să apelezi la câteva trucuri pentru a le combina într-o singură încăpere, la nevoie. Iată câteva secrete:

1. Decorează sufrageria cu o canapea extensibilă

Chiar dacă nu te atrag piesele de mobilier extensibile, acestea reprezintă cea mai bună soluție ca să-ți transformi rapid livingul în cameră de oaspeți. În cazul în care te gândește că o vei folosi ocazional, poți alege un produs simplu, de dimensiuni acceptabile. Însă, dacă în casa ta sunt mai tot timpul persoane care rămân pentru una ori mai multe nopți, atunci investește într-o canapea cu un mecanism rezistent de extindere, cadru solid și suport bun.

2. Folosește o saltea gonflabilă

În situația în care nu intenționezi să faci nici un compromis în ceea ce privește decorul sau alegerea pieselor de mobilier, ai opțiunea utilizării produselor gonflabile. Poți achiziționa o saltea pentru una sau două persoane ori chiar mai multe saltele de mărimi diferite, pe care să le folosești doar când ai oaspeți. Există produse cu un design foarte plăcut, extrem de rezistente, pe care le poți păstra în debara și le umfli cu pompa doar când este necesar. Ai grijă totuși să te aprovizionezi și cu așternuturi potrivite dimensiunii saltelei. Lenjeria de pat disponibilă la mezoni.ro reprezintă o opțiune grozavă pentru că se găsește în diverse mărimi, materiale și imprimeuri. Astfel, în momentul în care ai musafiri, trebuie doar să întinzi salteaua și așternuturile pentru aceasta ca să obții un pat confortabil pentru oaspeții tăi.

3. Separă o parte din spațiul sufrageriei

Dacă în locuința ta nu există spațiul necesar pentru încă o încăpere și te gândești să transformi sufrageria în cameră de oaspeți, mizează pe separarea zonelor. Ca să le poți oferi musafirilor un colț intim, amenajat doar pentru ei, creează o separare vizuală prin intermediul unei partiții decorative. Mai exact, într-o sufragerie ceva mai spațioasă, poți pune un pat cu sertar ori unul care se extinde, dar pe care să-l izolezi de zona de divertisment cu ajutorul unui raft, ecran de sticlă, panou decorativ sau chiar o perdea textilă. Tot ce trebuie să faci este să obții o barieră vizuală și să ascunzi patul ca să le oferi oaspeților tăi intimitate, dar fără să-ți fie afectat propriul confort.

4. Integrează un pat în biblioteca din living

După cum știi deja, tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani. Lucrul acesta se observă și în industria producției de mobilă pentru că piesele disponibile pe piață în prezent sunt inovative și multifuncționale. Prin urmare, alege să folosești în sufrageria ta o bibliotecă modernă, care pe timp de zi să-ți servească drept birou și spațiu pentru expunere, iar seara să la iveală un pat rabatabil. În mod sigur aceasta este cea mai simplă variantă într-o sufragerie de mici dimensiuni!

5. Alege două fotolii extensibile

Cu toate că nu reprezintă neapărat cea mai confortabilă opțiune, fotoliile extensibile îți pot fi de folos atunci când ai oaspeți. Le poți integra cu ușurință în orice decor, iar în apropierea lor mai poți pune și câteva rafturi pentru depozitarea lucrurilor și o veioză ca să sporești confortul musafirilor tăi.

Livingul se poate transforma cu ușurință într-o cameră de oaspeți dacă iei în considerare ideile menționate mai sus. De regulă, oamenii care rămân la tine peste noapte au nevoie de un pat confortabil și, dacă vorbim de mai multe zile, un mic spațiu pentru lucrurile personale. Cu siguranță le poți crea locul perfect în sufrageria ta!

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.