Cum să-ți construiești propria fermă: 3 echipamente esențiale de care ai nevoie

Sursa foto: Free Image on Unsplash

Înființarea unei ferme este prima opțiune pentru cei care doresc să-și deschidă o afacere în domeniul agricol, dat fiind faptul că o astfel de inițiativă este mai ușor de pus în practică.

De asemenea, tot mai mulți locuitori care s-au săturat de viața la oraș se mută la țară și pun pe picioare mici ferme, nu neapărat pentru a scoate profit, ci pentru a-și asigura o sursă de hrană sănătoasă.

Dacă și pe tine te bate gândul să pui în practică o astfel de inițiativă, îți prezentăm câteva echipamente care nu trebuie să lipsească din nicio fermă.

Gardul electric

Dacă vrei să împrejmuiești ferma sau zonele de pășunat şi nu vrei să plăteşti sume mari, dar vrei eficiență maximă, îți recomandăm gardul electric. Nu ai nevoie de o pregătire specială pentru a monta o astfel de instalație și nici nu trebuie să aloci o zi întreagă acestei activități.

Tot ce trebuie să faci este să plasezi stâlpii pentru gardul electric, începând cu cei din colțuri, apoi să montezi pe ei izolatorii, după care să treci prin găurile acestora filele electrice.

Urmează instalarea aparatului de alimentare – care este de preferat să fie cât mai aproape de gardul electric – și împământarea instalației. La final, se conectează firele la aparatul de alimentare. După ce acesta este pus în funcțiune, va transmite un impuls electric, impuls care va fi simțit de orice animal care va atinge gardul.

În acest mod, prădătorii pot fi ținuți la distanță și totodată, animalele din fermă sunt împiedicate să părăsească perimetrul împrejmuit.

Sistemul de adăpare automată

Animalele au nevoie de apă proaspătă și curată în cantități suficiente. Asigurarea necesarului de apă îți poate de serioase bătăi de cap, mai ales în perioada verii, când se consumă cantități mai mari.

Pe lângă faptul că trebuie să ai grijă ca vasele pentru adăpat să nu fie niciodată goale, trebuie să te asiguri că aceasta rămâne curată. Chiar dacă animalele nu au băut toată apa și aceasta este curată, tot trebuie să o schimbi cel puțin o dată pe zi, pentru a o împrospăta.

De toate aceste griji te scapă niște adăpători automate care furnizează apă direct din rețea. Animalele pot bea de aici oricând și oricât au nevoie, iar apa va fi în permanență proaspătă și curată. În plus, faci și economie, pentru că se va consuma apă strict cât este nevoie.

Moara electrică pentru cereale

În orice fermă, trebuie să existe și câteva păsări de curte, iar moara electrică pentru cereale este un echipament indispensabil pentru a le asigura hrana.

Dacă, pe timpul verii, păsările pot fi lăsate libere să se hrănească natural, în sezonul rece este mai dificil pentru ele să-și găsească singure mâncarea. În această perioadă, hrana este constituită în special din cereale, dar acestea trebuie măcinate. Măcinarea manuală este solicitantă din punct de vedere fizic și necesită mai mult timp, de aceea recomandăm folosirea unei mori electrice.

Cu ajutorul acesteia, poți măcina cantități mult mai mari de boabe care să-ți permită să faci rezerve de furaje pentru săptămâni sau chiar luni întregi.

Nu uita că orice activitate în fermă presupune și folosirea unui echipament de protecție. Chiar dacă acesta nu se încadrează în categoria dotărilor enumerate mai sus, este un element la fel de important.

Cizmele de cauciuc sunt un accesoriu indispensabil pentru orice fermier, fără de care ar fi foarte dificil să lucrezi în adăposturile animalelor sau să ieși pe câmp după o ploaie serioasă. Echipamentul de protecție este completat de mănuși de diferite tipuri – în funcție de specificul activităților pe care le desfășori – și de halate sau salopete de lucru, adaptate, de asemenea pentru diferite activități.

Lista nu se rezumă la atât, dar echipamentele enumerate constituie un punct de plecare important în dotarea oricărei ferme.

Despre admin 6788 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.