Cum să îți planifici nunta pas cu pas?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Organizarea nuntii pas cu pas, este fara doar si poate, cea mai buna alegere pentru a organiza o nunta fara sa uiti nimic. Trebuie deci sa depui o multime de eforturi cu multe luni inainte de cea mai importanta zi din viata ta pentru ca aceasta sa fie cea mai reusita si de neuitat.

Cu un an inainte-fixeaza data nuntii. Pentru a avea destul timp in organizarea nuntii, cel mai bine ar fi sa fixezi data nuntii cu an inainte. Mergi pe la primarie pentru a vedea datele disponibile si fixeaza si data pentru cununia civila. Apoi, poti fixa si ceremonia religioasa si petrecerea, fie in aceeasi zi, fie la catva timp distanta.

Evalueaza bugetul. Nunta inseamna un anumit buget de respectat. Trebuie sa tii cont in mod evident de numarul de invitati, de meniuri, de bautura, de sala pentru eveniment, personal, haine, decor, fotograful si videograful pentru nunta, trupa cover, etc.

Rezerva sala pentru petrecere. Totul depinde aici de tipul de sala pe care o doresti in functie de buget si de numarul de invitati. Trebuie sa stii insa ca anumite perioade ale anului sunt foarte populare mai ales lunile mai si iunie. Cu cat mergi mai repede sa rezervi sala, cu atat vei gasi mai usor data pe care o doresti.

Rochia pentru nunta si lista pentru nunta. Cu sase luni inainte de ziua nuntii ar fi bine sa te gandesti si la alegerea rochiei de mireasa. Poti sa faci daca vrei si o lista care sa cuprinda cadourile pe care ai vrea sa le primesti.

Invitatiile- cu 3-4 luni inainte. Trebuie sa anunti invitatii cu ceva vreme inainte si sa le si dai un anumit timp de raspuns. Este un lucru util mai ales pentru organizatori care vor sti numarul exact de participanti.

Un DJ? Un fotograf? DJ-ul este alegerea perfecta pentru a crea cea mai frumoasa atmosfera.

Dar, la fel ca si in cazul unui fotograf sau videograf, cel mai bine ar fi sa alegi un profesionist pentru filmari nunti.

Care va fi bugetul pentru nunta? 50% din bugetul pentru nunta ar trebui sa fie dedicat pentru cheltuelile pentru sala, fotograf si trupa cover sau DJ pentru nunta. Meniurile pentru nunta sunt si ele destul de scumpe. Este deci la fel de important sa alegi asa cum trebuie persoanele care vor asista la cea mai importanta zi din viata ta, deoarece vei plati pentru fiecare in parte.

Alege specialistii de care ai nevoie. Care sunt specialstii care vo fi alaturi de tine pentru nunta si care vor face orice pentru ca ziua ta sa fie cu adevarat perfecta?

DJ, formatie de nunta, fotograf, videograf, wedding planner sau florar… tu trebuie sa alegi care sunt specialistii de care ai nevoie in functie de buget.

Ce forma de nunta iti doresti? Ceremonie religioasa, laica, mariaj civil simplu sau mai sobru..trebuie sa stabilesti si care sunt dorintele tale in ceea ce priveste organizarea nuntii.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.