Cum să îţi organizezi eficient duba de lucru

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/man-by-truck-guy-delivery-uniform-man-with-clipboard_13273863.htm

Duba de lucru este un element esenţial al afacerii tale. De felul în care sunt organizatele instrumentele cu care intervii pe teren depinde eficienţa la faţa locului. Din fericire, există o adevărată industrie care te ajută să aşezi aparatele şi sculele la îndemână, în sisteme sigure şi bine organizate, pentru creşterea productivității. Iată câteva idei:

Vizibilitate în orice condiţii

Lucrările pe teren nu sunt întotdeauna în zone bine luminate. Există întotdeauna şi riscul de a prelungi activitatea după lăsarea serii. În aceste condiţii este important să ai o sursă de lumină care te ajută să te orientezi în interiorul dubei. Aceasta poate fi o lampă LED instalată pe plafon sau una portabilă, pe care o poţi folosi şi în exterior. Cu ajutorul unui proiector portabil poţi lumina chiar şi perimetrul în care lucrezi în exterior.

Obiectele voluminoase mai aproape de uşă

Respectarea normelor de protecţie a muncii este un alt aspect important de care trebuie să ţii cont. Atunci când lucrezi pe teren există multe riscuri de accidentare. În primul rând trebuie să porţi echipament adecvat. Cele mai multe probleme de sănătate apar din cauza presiunii aplicate pe coloana vertebrală de ridicările repetate de obiecte voluminoase. Pentru a preveni acest risc, așază sculele şi instrumentele grele cât mai aproape de uşă. Astfel nu vei fi nevoit să parcurgi şi distanţa din interiorul benei, mai ales dacă trebuie să stai aplecat. Nu te gândi că este vorba doar de câţiva metri – această măsură de siguranţă suplimentară te va scuti de dureri de spate şi nervi.

Ţine instrumentele uzuale la îndemână

Interiorul unei furgonete de lucru trebuie să arate ca un atelier. Dacă foloseşti un instrument în fiecare zi, nu-l fixa în cel mai îndepărtat loc, deoarece vei pierde timp şi energie. Stabileşte un principiu şi respectă-l, astfel încât gestul de a deschide uşa dubei şi a pune mâna pe obiectul necesar să devină unul reflex, fără a căuta prin rafturi şi sertare. Prin instalarea unor rafturi auto pentru organizare scule de la StoreVan vei putea configura interiorul dubei în funcţie de marcă şi model. Nu trebuie să te opreşti la primul model de aranjament. Funcţionalitatea se verifică în timp, la faţa locului. Dacă te loveşti prea mult timp de obiecte de care nu ai nevoie, înlocuieşte-le cu altele mai utile. În funcţie de fluxul de lucru vei putea ajunge la un aranjament permanent care funcţionează eficient.

Scapă de dezordine

Organizarea furgonetei de lucru este cel mai bun moment pentru a renunţa la dezordine. Odată aranjate şi asigurate pe orizontală şi pe verticală, sculele şi instrumentele de lucru trebuie să revină la locurile lor după fiecare întrebuinţare. Cablurile electrice lăsate la întâmplare în benă, alături de resturi de materiale şi gunoaie te împiedică să-ţi faci treaba la propriu şi la figurat. Deprinderea gestului reflex de a lua un obiect, a-l folosi, a-l curăţa la final şi a-l pune la loc te va scuti de multe neplăceri. Pentru resturile acumulate în timpul lucrului poţi folosi saci de gunoi sau cutii speciale, pe care le vei goli în locurile special amenajate.

Fiecare domeniu de activitate are un anumit specific de care trebuie să ţii cont atunci când amenajezi furgoneta de lucru. Pe lângă sistemele de organizare şi depozitare clasice pentru acest tip de amenajare, ia în calcul nevoile afacerii tale pentru a te bucura de productivitate şi sporirea eficienţei în timpul intervenţiilor pe teren. Odată cu organizarea dubei trebuie să-ţi organizezi atât timpul, cât şi stilul de lucru. Foloseşte instrumentele potrivite pentru a fi cât mai operativ şi a răspunde la solicitările clienţilor.

Despre admin 6369 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.