Cum să îți gestionezi bugetul corect într-o partidă de blackjack – Sfaturi, trucuri și greșeli de evitat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Gestionarea resurselor financiare, indiferent de context, este una dintre cele mai importante principii pe care un om își construiește viața, cariera, relațiile, își stabilește prioritățile, își îndeplinește visurile și își setează așteptările. Sigur, nu vrem să transformăm o lecție de economie în ceva mai mult decât ceva practic, dar este important să cunoști încă de la început greutatea unei astfel de sarcini, care nu poate fi sub nicio formă ignorată.

În contextul pariurilor sportive, mai ales într-o epocă în care jocurile de noroc online sunt predominante, bankroll-ul este cu siguranță un subiect care atârnă mai mult decât greu, pentru că nu poate fi neglijat – nu doar că poate aduce pierderi uriașe dacă nu este făcut inteligent, dar chiar te poate falimenta.

Pe scurt, gestionarea bugetului în raport cu cazinourile, online sau fizice, este în sine o strategie, așa că nu poți face decât o alegere bună dacă alegi să te dedici acestei sarcini și o prioritizezi – o dată că minimizezi pierderile, iar apoi pentru că optimizezi potențialele randamente. Întrebarea – de fapt întrebările – care se pot contura în jurul acestui subiect sunt multiple, începând cu ce este mai exact un bankroll la pariuri. Vom explica asta mai jos, dar vom povesti și despre importanța organizării și distribuirii banilor. Și facem precizarea că toate acestea sunt general valabile pentru jocurile de cărți, pentru ruletă, jocuri pacanele gratis 77777, jocuri cu zaruri sau alte tipuri de jocuri de masă.

Importanța gestionării bugetului în jocurile de acest fel

Gestionarea bugetului pentru pariuri sportive sau al jocurilor de noroc este un principiu fundamental al succesului în această industrie și unul care este pe deplin acceptat de pariorii profesioniști, care au înțeles ce înseamnă profitabilitatea. Cumva, se poate spune că modul în care îți coordonezi finanțele în raport cu cazinoul. Totul poate să fie parte dintr-o strategie de pariere mult mai amplă.

Pe lângă faptul că este mai ușor de coordonat totul, este vorba totodată de minimizarea riscurilor care pot veni din perspectiva unor cheltuieli inutile și făcute fără plan. Totodată, înveți că gestionarea banilor nu vine din alegeri subiective, ci că totul ține de raționamente cât se poate de sănătoase și care nu lasă loc de interpretare.

La capitolul avantaje în gestionarea unui buget la pariu este de important și faptul că urmărind modul în care investestii banii în acest domeniu, faci în așa fel să creezi un mediu de joc mai sănătos, în sensul că eviți alegerile de compromis și nici nu adopți un stil de joc iresponsabil.

Deci da, în principiu este vorba despre a te responsabiliza și despre a te face să înveți să iei decizii bune, pentru că jucând cu limite, o să reușești nu doar să urmărești totul mai ușor, dar și să faci un plan de bătaie mai lung și cu potențial mai generos. Pe scurt, este vorba despre disciplină, despre a evita să devii falit înainte de a înțelege cum funcționează totul, despre a juca o perioadă mai lungă de timp cu bani mai puțin, despre a juca inteligent, cu alte cuvinte.

Sfaturi și trucuri folositoare

Dacă acest subiect pare să te sperie puțin, să știi că nimic din ceea ce presupune gestionarea bugetului nu este ceva imposibil de înțeles sau de implementat. Cu puțină atenție, cu o doză de răbdare și mai ales cu asimilarea unor cunoștințe o să vezi că poți trece de la jucător amator, fără plroiect, la unul profesionist, care are strategii de implementat. Iată mai jos câteva sfaturi utile la care poți adera cu ușurință:

  • impune încă de la început un buget de la care să nu te abați, indiferent de situație
  • nu te împrumuta atunci când ai înregistrat pierderi, ci transformă asta în semnul că trebuie să te retragi de la joc, deci nu urmări să recuperezi pierderile indatorându-te
  • joacă doar ținând cont de banii de care dispui și fă o divizare echitabilă pentru a avea șanse egale de joc
  • riscă doar banii pe care îți permiți să îi pierzi, fără să îți afecteze viața de zi cu zi
  • joacă doar titluri pe care le știi, le înțelegi și care se mulează nivelului tău de experiență
  • învață să ai răbdare, să fii disciplinat și nu te compara niciodată cu ceilalți, mai ales în ceea ce privește jocurile de noroc, unde șansa joacă un rol important
  • nu te lăsa furat de mirajul victoriilor, pentru că și în cazul acestor ședințe de joc trebuie să urmezi strategiile pe care ți le-ai asumat
  • învață să-ți controlezi emoțiile și evită să joci nesăbuit mai cu seamă atunci când lucrurile nu merg cum te așteptai
  • ține cont să îți ajustezi mizele pe baza modificărilor suferite la buget
  • în funcție de timp și resurse, studiază jocul, învăța de la jucători experimentați și caută resurse educaționale care te pot face să devii mai bun

3 greșeli cruciale pe care să le eviți

Este destul de greu să reușești să faci averi din banii de la jocurile de noroc, dar cu atât mai greu este să știi cum să menții banii câștigați. Dacă nu ai experiență în ce înseamnă bankroll, profiturile se pot duce rapid pe apa sâmbetei dacă nu știi ce, cum și când să facI. Printre cele mai comune greșeli pe care le poți face se numără ideea de a investi o sumă mare câștigată, cu totul, în jocurile de noroc, fără a păstra o parte deoparte – poți pierde totul, iar asta pentru că te-ai concentrat prea mult pe câștigurile pe termen scurt.

O altă greșeală, care poate avea repercusiuni, este atunci când nu crezi în tine. Când joci fără să te încrezi în propria persoană s-ar putea să atragi lucruri negative în direcția ta și asta este oricum dar nu plăcut. Până la urmă, modul în care joci se poate reflecta în concluzia unei partide.

O remarcă la fel de importantă aici este faptul că ignori tot ce ține de odds, așa numitele cote de câștig și care sunt mereu anunțate în dreptul unei partide. Trebuie să le înțelegi înainte de a începe să joci, astfel încât să poți lua decizii informate cu privire la cât și când să pariați.

Concluzie

În ceea ce privește gestionarea bugetului, lucrurile încep prin a înțelege ce înseamnă acest lucru și continuă prin a deduce esențialul în ceea ce privește protejarea sa. În funcție de asta se pot condiționa, indirect, potențialul profit, fondurile putând fi totul pe plus în cele mai multe cazuri – sigur, totul depinde și de noroc. Dar în principiu este vorba despre a avea control, despre a fi răspunzător, despre a ști ce și când să faci.

Despre admin 6667 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.