Cum să decorezi peretele de lângă masa din bucătărie pentru a avea un loc relaxant unde să mănânci

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dacă petreci mult timp în bucătărie, probabil știi că aspectul amenajării acesteia este la fel de important ca funcționalitatea. În afară de mobila potrivită pentru atmosfera pe care dorești să o creezi, este important și să alegi decorațiunile ideale pentru a-ți pune în valoare alegerile în materie de design.

Decorul pentru pereți te ajută să obții o amenajare modernă, care să facă din luarea mesei un moment relaxant, în orice parte al zilei. Amplasează ornamente interesante pe peretele de lângă masă, pentru o ambianță cât mai plăcută.

Iată cum poți decora peretele din bucătărie pentru a avea o atmosferă relaxantă de fiecare dată când iei masa!

Amplasează pe perete o tablă 

Pentru a realiza un decor neconvențional, poți amplasa pe perete o tablă, pe care să desenezi sau să scrii mesaje motivaționale creative. Astfel, poți schimba frecvent atmosfera zonei de luat masa, în funcție de starea ta de spirit. Dacă îți place să desenezi, poți realiza chiar decoruri complexe în cretă, care să arate ca niște tablouri alb-negru.

Un astfel de decor se potrivește pentru orice timp de design modern și pentru orice cromatică a mobilei. Dacă piesele de mobilier sunt în culori naturale, mai deschise, poți crea contrast prin intermediul unei table.

Stickere cu tematică potrivită pentru bucătărie

O metodă ușoară și la îndemână pentru a obține un decor discret al peretelui de lângă masa din bucătărie este și lipirea de stickere. Acestea pot să fie legate de încăperea unde sunt amplasate (în formă de rafturi cu diferite boluri și ustensile, de exemplu) sau să fie doar decorative, cu flori sau alte elemente inspirate din natură. O altă variantă este să alegi modele de tapet colorate, care să pună în valoare mobila în culori clasice.

Așază pe perete tablouri print cu teme urbane

Dacă alegi să amenajezi bucătăria în stil contemporan, sunt indicate elementele care aduc aminte de peisajul orașului. Sunt potrivite mai ales tablourile cu scene urbane, precum străzile aglomerate sau clădirile luminate noaptea.

Acestea se potrivesc cu orice alegere pentru amenajarea unei zone de luat masa în stil contemporan. Poți alege mese mici și rotunde, cu design simplu, sau extensibile, cu suprafețe de sticlă. Pentru inspirație, poți să vezi aici mai multe modele de mese de la Homelux.ro.

Amenajează rafturi în apropierea mesei

O altă metodă de decorare a peretelui este să amenajezi mai multe rânduri de rafturi, pe care să așezi diferite obiecte de veselă, în culori potrivite cu amenajarea de ansamblu a încăperii. Sunt adecvate mai ales nuanțele complementare cu cele ale pereților sau mobilei. Alte obiecte potrivite pentru rafturi sunt lămpile cu lumină caldă, care creează o atmosferă plăcută, cât și fotografiile înrămate.

Peretele de lângă masa din bucătărie poate fi pus în valoare, folosindu-te de diverse mijloace, pentru a crea ambianța pe care o dorești. Prin alegerea elementelor potrivite de ornamentare, te umpli de energie la fiecare masă a zilei, într-un cadru care îți pune în valoare ideile creative.

Sursă foto: Pixabay.com.

Despre admin 6218 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.