Cum să avem grijă de părinții noștri în vârstă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto Pexels: https://www.pexels.com/photo/joyful-adult-daughter-greeting-happy-surprised-senior-mother-in-garden-3768131/

Când părinții ajung la o vârstă înaintată, se descurcă singuri și nu au probleme grave de sănătate grija pe care o porți lor nu îți afectează viața. Atunci când efectele îmbătrânirii devin evidente și au nevoie permanentă de sprijin poate fi nevoie de un alt tip de ajutor, oferit de căminele destinate persoanelor vârstnice. 

Cu toții ne dorim să îi avem pe părinți un timp îndelungat alături de noi. În măsura în care sunt independenți, copiii nu își fac griji pentru ei. În momentul în care apar problemele grave de sănătate și au nevoie de îngrijiri permanente sau de specialitate, lucrurile se complică pentru copii. Soluții există, trebuie identificate cele potrivite fiecărui caz în parte.

Servicii specializate

Nu putem știi cum bătrânețea ne va afecta părinții, cum le va schimba viața și care vor fi acțiunile care ne vor influența și nouă viața. Vârsta înaintată a părinților, ajutorul de care au nevoie pentru a fi sănătoși și în siguranță sunt elemente pe care este posibil să nu le poți gestiona singur. Există o gamă variată de servicii de îngrijire bătrâni în București, spre care te poți îndrepta la nevoie.

Pe lângă cazare în condiții deosebite, astfel de unități oferă servicii medicale specializate, au personal care să acopere o gamă diversificată de discipline medicale, dar și diete personalizate, activități de socializare și recreere. În astfel de centre pot fi îngrijiți cei cu afecțiuni neurologice și locomotorii, cei ce au nevoie de recuperare și îngrijire medicală pe termen lung și scurt, persoanele asistate, dar se pot caza și seniorii independenți.

Găsești soluții financiare adecvate nevoilor, prețurile sunt accesibile și serviciile oferite sunt de calitate.

Identificarea nevoilor părinților tăi

Poate fi dureros și frustrant să le explici alor tăi că nu poți avea grijă de ei și trebuie să se descurce singuri sau să le aduci pe cineva care să îi supravegheze. Cel mai corect este să identifici nevoile lor reale și să încerci să le oferi sprijinul adecvat.

Dacă îngrijirile trebuie să fie permanente, fie din cauza bolilor de care suferă, fie pentru că nu mai pot să se descurce singuri de bătrânețe, este important să ai discuții cu ei în care să le explici că și tu ai familia ta și nu le poți fi sprijin de nădejde în continuu.

Informații corecte despre bolile de care suferă

Anumite comportamente ale părinților pot proveni din bolile cu care se confruntă. Cu cât știi mai multe despre acestea, din surse oficiale, cu atât vei putea să îi înțelegi și să îi ajuți mai bine.

Discuția cu medicul specialist care îi tratează este esențială. Ar fi ideal să poți merge cu ei la analize și controalele periodice pentru a afla mai multe despre starea lor de sănătate. Le vei dovedi că îți pasă și că ești alături de ei la nevoie.

Vizite și discuții frecvente

Părinții noștri sunt cei care ne-au dat viață și ne-au crescut, ne-au sprijinit și au fost alături de noi când am avut nevoie. La bătrânețe este rândul nostru să le stăm aproape.

Vizitarea frecventă, discuțiile față în față sau la telefon, legate de problemele cu care se confruntă sunt nevoi ale părinților care trebuie să fie satisfăcute de copii. Distanța poate fi o problemă, dar tehnologia modernă oferă soluții online.

În același timp, nepoții sunt importanți în viața părinților noștri. Dacă ai copii trebuie să faci tot posibilul să le oferi contact cu bunicii ori de câte ori ai ocazia. Beneficiile se vor putea observa de ambele părți.

Încurajarea activităților sociale

Există centre destinate persoanelor vârstnice în care aceștia se pot întâlni de câteva ori pe săptămână pentru a socializa. Este bine să ai în vedere identificarea unei astfel de oportunități, în apropierea altor tăi. Încurajarea dialogului, a unor activități recreative sau doar a întâlnirilor pentru discuții cu alți bătrâni de aceeași vârstă oferă beneficii nebănuite părinților tăi.

Identificarea soluțiilor potrivite pentru asigurarea îngrijirilor necesare, a protecției și siguranței de care au nevoie părinții noștri trebuie realizată de comun acord cu ei. Cu o bună documentare și luând în calcul toate opțiunile disponibile trebuie să te asiguri de bunăstarea și liniștea lor sufletească, chiar dacă aceasta poate însemna că nu le vei purta de grijă singur!

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.