Cum păstrezi zona de make-up organizată și cât de utile sunt clasicele cutii pentru bijuterii?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Trăim într-un secol în care imaginea personală a devenit mai relevantă ca oricând, în care accentul cade destul de mult pe modul în care arătăm și ne prezentăm în fața celorlalți. În contextul dat, nu este de mirare că din ce în ce mai multe femei doresc să își amenajeze un loc doar al lor, un colț de make-up unde să își poate efectua cu ușurință rutină zilnică de îngrijire.

Dacă în teorie lucrurile pot părea destul de simple și investițiile deloc mari, în realitate optimizarea spațiului din dormitor sau cameră de zi poate deveni o provocare reală în multe cazuri. Lucrurile devin cu atât mai complicate atunci când dispui de un întreg arsenal de bijuterii și cosmetice pe care trebuie sa le aranjezi într-un mod cât mai organizat.

Oricât de descurajator ar putea părea acest proces într-o primă etapă, cert este faptul că în prezent există o mulțime de soluții la care poți apela pentru a-ți crea propria zonă de make-up. Pentru că este firesc ca într-o primă etapă să fii lipsită de orice fel de idee creativă, am pregătit pentru tine câteva sfaturi ce îți pot fi de folos în proces. Iată așadar cum poți avea propriul tău colț de make-up în câțiva pași simpli!

Investește într-o măsuță pentru machiaj și ține cu strictețe cont de spațiul pe care îl ai disponibil

Dat fiind faptul că vei fi nevoită să investești într-o măsuță pentru machiaj, este important ca într-o primă etapă să ai în vedere spațiul pe care îl ai disponibil. Acesta este unul dintre cele mai importante criterii de selecție ale unei măsuțe pentru make-up. Tot ceea ce ai nevoie este puțină creativitate, iar problema spațiului restrâns va putea fi soluționată destul de simplu. Evită să amplasezi măsuța în dormitor dacă spațiul nu îți permite și îndreaptă-ți atenția înspre altă zonă a locuinței, cum ar fi sufrageria, unde în general spațiul este ceva mai generos.

Păstrează mereu bijuteriile în cutii pentru bijuterii

De îndată ce ai selectat modelul de măsuță, următorul pas este acela de a aranja totul într-un mod cât mai organizat. În ceea ce privește bijuteriile, o soluție foarte simplă este aceea de a apela la ajutorul clasicelor cutii pentru bijuterii. Acestea nu doar că te vor ajuta să păstrezi bijuteriile într-un mod cât se poate de organizat, însă îți pot fi de folos și în a le păstra intacte pentru mai mult timp. Indiferent că este vorba despre perle de cultură sau bijuterii cu orice fel de pietre prețioase sau semiprețioase, toate sunt valoroase pentru femeia modernă. Totodată, nu putem trece cu vederea aportul estetic pe care aceste cutii pentru bijuterii îl pot aduce colțișorului tău de make-up.

Organizează produsele cosmetice pe categorii

Probabil că toate am trecut prin situația neplăcută în care am fost nevoite să întoarcem casa cu susul în jos pentru a găsi un anumit produs cosmetic. Pentru a preveni astfel de situații, o soluție foarte practică este aceea de a depozita produsele cosmetice în sertarele mesei pentru machiaj, pe categorii. Mai precis, cele destinate îngrijirii tenului să se regăsească mereu în sertarul propriu, la fel cum cele destinate îngrijirii părului sau altor zone alte corpului ar trebui să aibă un sertar special destinat. Asigură-te întotdeauna că depozitezi produsele exact în acele sertare din care le-ai luat, astfel încât totul să rămână cât mai bine organizat.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.