Cum alegi patul potrivit pentru nevoile tale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YeP1MUZDSsE

Patul este spațiul tău de odihnă și siguranță în care te retragi după o zi obositoare. În plus, dacă ai dureri de spate sau alte probleme care necesită un suport la nivelul spatelui, patul perfect devine necesar, așa că iată cum ai putea să alegi patul potrivit pentru tine, în funcție de nevoi.

Alege paturi rabatabile pentru mai mult confort

Paturile rabatabile îți oferă mai mult decât un simplu spațiu de odihnă, deoarece te ajută să depozitezi în siguranță lucrurile de care ai cea mai mare nevoie. Patul se poate ridica cu ușurință pentru a-ți permite accesul facil la zona de dedesubt, în care poți depozita așternuturile. În plus, unele paturi rabatabile au suport cu prindere pe perete, care te vor ajuta să eficientizezi spațiul camerei, fără a depune prea mult efort. Aceste paturi ascunse sunt foarte potrivite spațiilor mici, camerelor de dimensiuni reduse, în care nu îți poți permite să utilizezi o suprafață foarte mare pentru un pat de dimensiuni mari. Paturile rabatabile se găsesc într-o mare varietate de nuanțe, pot fi simple sau tapițate și vor putea avea susținere cu somieră rabatabilă pentru saltea.

Paturi matrimoniale pentru mai mult spațiu

Dacă ai nevoie de spațiu, atunci paturile duble sau paturile matrimoniale sunt cea mai bună soluție, deoarece îți vor permite să utilizezi spațiul pentru relaxare. Chiar dacă paturile single ocupă mai puțin spațiu, paturile matrimoniale sunt mai ușor de amenajat într-o cameră, fiind deosebit de versatile la nivel de așezare. Paturile matrimoniale se potrivesc atât în zonele laterale, chiar dacă blochează una dintre laturi, cât și în zonele centrale ale camerei. Poți opta pentru noptiere în stânga și în dreapta patului, sau poți lăsa liber acel spațiu. În oricare dintre cazuri, paturile matrimoniale se așează mai ușor și sunt mult mai estetice, chiar și în cazul camerelor de mici dimensiuni.

Paturile matrimoniale se găsesc într-un număr mare de variante, modelele fiind cu adevărat deosebite din punct de vedere vizual. Poți opta pentru paturi moderne, cu puternice accente nordice, sau poți alege un pat clasic, cu finisaje din fier forjat.

Dacă niciunul dintre acestea nu este stilul tău, atunci poți opta pentru paturi tapițate elegante, pe care le poți găsi aici: https://occidentdesign.ro/136-paturi-tapitate.

Paturi japoneze

Deși nu sunt foarte noi pe piața de profil, paturile japoneze sunt mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, beneficiile lor sunt cu adevărat importante deoarece paturile de acest tip nu folosesc cadrele obișnuite de pat, ci suporturi de lemn pe care sunt așezate direct somierele și salteaua. Vei simți așadar un înalt nivel de confort, deoarece tehnologia acestor tipuri de paturi îmbină practic două stiluri separate. Pe de o parte stilul nordic este cât se poate de prezent, prin simplitatea designului, completată în mod eficient de stilul japonez, cunoscut pentru consumul redus de materiale, dar pentru confortul special pe care produsele de acest tip îl oferă. Dezavantajul acestor tipuri de paturi este acela că nu vei beneficia de spațiu de depozitare, așa că s-ar putea să fie puțin mai greu în ceea ce privește organizarea așternuturilor de pat și a lenjeriilor.

Paturile divan

Acestea sunt o categorie specială de paturi, deoarece ele în sine devin și elemente de decor prin prisma aspectului lor. Unele divane pot avea spațiu de depozitare în vreme ce altele, în mod constructiv nu sunt proiectate pentru a acoperi această necesitate. Totuși confortul este la înalte standarde chiar și în cazul acestor tipuri de paturi, fiind de altfel o categorie care ocupă primele poziții la nivel de preferințe ale utilizatorilor.

Dacă ești în căutarea unui pat special, care să te surprindă la nivel de aspect și confort, atunci ia în calcul variantele existente și alege modelul care ți se potrivește cel mai bine.

Sursa foto: https://occidentdesign.ro/dormitor/591-318-pat-silver-bejgri-140×200-somiera-inclusa.html#/33-dimensiune_pat-140_x_200_cm

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.