Cu toţii am avea de câştigat dacă zona noastră ar avea şi un senator liberal, în persoana mea!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

susține Claudiu Buciu, președintele interimar al PNL Lugoj
și candidat pe locul 2 pe lista PNL Timiș pentru Senat

– Cum explicaţi, domnule Claudiu Buciu, trecerea de la statutul de independent la cel de lider interimar al PNL Lugoj?

  • După ce am candidat ca şi independent, am înţeles că, fără susţinerea unui partid, şansele de a învinge un primar care controlează autoritar Lugojul sunt destul de mici. Lugojenii m-au votat în proporţie de aproape 30% deoarece am fost singura voce care a spus adevărul despre administraţia PSD-istă şi pentru faptul că am fost singurul candidat care a avut un program electoral. Preluarea preşedinţiei interimare a PNL Lugoj este o necesitate, în condiţiile în care, sub conducerea domnului Ambruş, organizaţia nu a performat din punct de vedere electoral. Pe acest fond, al lipsei unei opoziţii reale, PSD efectiv a “încălecat” Lugojul, controlând toate resursele oraşului, exclusiv în interesul propriei camarile.

– Ce se va întâmpla, în situaţia dată, cu programul dvs din campania electorală de la locale?

  • Este evident pentru toţi lugojenii că, după alegeri, administraţia PSD-istă a Lugojului nu mai face nimic. După ce Boldea a anunţat înainte de alegeri că Lugojul are cel mai mare buget pentru investiţii (19 milioane de euro) din istoria sa, astăzi constatăm că banii fie s-au evaporat, fie nu au existat. Cu toţii ne dorim un ştrand, un bazin sau blocuri izolate, însă este tot mai evident că PSD nu este în stare să ne ofere nimic. Mai mult, asistăm în aceste zile la o tragedie legată de sportul lugojean. PSD, prin deturnare de fonduri, a adus practic în faliment sportul lugojean. Aplicarea programului meu devine, pe zi ce trece, tot mai necesară, însă, actuala administraţie nu acceptă acest lucru, în ciuda evidenţei. Dacă voi fi ales senator, voi sprijini administraţia locală în orice demers necesar dezvoltării Lugojului.

claudiu-buciu-1a– Am înţeles că doriţi să atrageţi oameni noi în partid, mai cu seamă tineri până în 45 de ani. Cum credeţi că veţi reuşi să întineriţi bătrânul partid liberal?

  • PNL este un partid “bătrân”, dar care a rezistat, de-a lungul istoriei, tocmai datorită spiritului tânăr care l-a condus. Preşedintele Iohannis îndeamnă tinerii să intre în partide, deci şi în PNL. PNL se reformează, iar pentru aceasta este nevoie de oameni noi, dar şi de înţelepciune din partea seniorilor partidului.

– Aţi reuşit să cooptaţi un independent în formaţiunea politică pe care o conduceţi. Îi aveţi în vedere şi pe ceilalţi doi?

  • PNL Lugoj este deschis oricărui om de dreapta. Aşadar şi consilierilor independenţi actuali, sub rezerva îndeplinirii condiţiilor impuse de Statutul partidului şi sub rezerva acceptării lor de către forurile de decizie interne. Colegul Anghel Mihai este un tânăr care a câştigat încrederea lugojenilor, obţinând cel mai bun scor, chiar şi în faţa fostului primar, Marius Martinescu.

– De unde credeţi că vine sprijinul primarilor din estul judeţului, care v-au susţinut candidatura pentru locul 2 la Senat?

  • Sprijinul primarilor liberali din estul judeţului vine, pe de o parte deoarece PNL Timiş nu avea pe liste un candidat din estul judeţului, iar pe de altă parte din faptul că scorul obţinut de mine la alegerile locale a dat un semnal puternic că PSD poate fi învins. PSD controlează zona de est a judeţului de mai mulţi ani, or primarii noştri au nevoie de o reprezentare mai bună pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele, iar această poate veni doar de la un senator liberal. Pe de altă parte, zona noastră are deja un deputat, pe domnul Dobra Călin, primul pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, cu toţii am avea de câştigat dacă zona noastră ar avea şi un senator, în persoana mea. Este o logică simplă, care ar trebui să atragă electoratul din această zonă la votul din decembrie.

– Să presupunem că veţi deveni senator. Ce le promiteţi, din această poziţie, lugojenilor şi nu numai?

  • Programul PNL este practic programul Premierului Cioloş. Vom susţine o guvernare competentă şi cinstită pentru România. Vom susţine independenţa justiţiei şi întărirea instituţiilor statului, astfel încât acestea să fie imune la acţiunile politice ostile. Pentru Lugoj voi susţine realizarea centurii de sud, construirea unui spital nou, crearea de şcoli de meserii. De asemenea, cu riscul de a mă repeta, voi sprijini actuala administraţie a Lugojului în orice proiect necesar dezvoltării oraşului, fără a ţine cont de faptul că nu reprezentăm aceleaşi partide, ci ţinând cont doar de faptul că, în fapt, îi reprezentăm doar pe lugojeni şi doar interesele lor.

– Vă mulţumesc!

Nicolae SILADE

Mai multe informații despre candidatura dlui Claudiu Alexandru Buciu puteți afla accesând pagina de internet: www.buciu2016.ro

 

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.