Cu o investiţie de peste 20 de milioane de euro, Centrul logistic Lidl de la Lugoj a fost inaugurat

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Joi, 17 noiembrie, 2016, în prezența reprezentanților Lidl România, ai presei locale și oficialităților, a fost inaugurat oficial Centrul logistic Lidl de la Lugoj, o investiție de peste 20 milioane de euro.

După ce Cristina Hanganu, director comunicare la Lidl România, a făcut prezentările,  Christina Lang, directorul sediului regional Lidl România Lugoj, a spus că și-a început activitatea tot la Lidl, dar în Germania, în 2009. Apoi a plecat în Franța,  pentru ca în cele din urmă să revină în Timișoara, unde s-a născut.

”Am ales Lugojul din mai multe motive: dorim o expansiune pe partea de vest, unde sunt 46 de magazine arondate, cu 900 de angajați, și pentru că suntem legați de autostrăzile A1 și A6, care ne ajută să ajungem mult mai rapid la magazine, ceea ce înseamnă și păstrarea unui raport optim calitate-preț în toate domeniile în care lucrăm”, a spus Christina Lang.

Depozitul din Lugoj se întinde pe 160.000 mp, din care 45.000 mp suprafață construită, capacitatea acestuia fiind de 22.500 de paleți (echivalentul a 680 de camioane). În depozit intră zilnic marfă pe 2.000 de paleți, care este preluată și pregătită pentru livrare de cele 130 de utilaje și 125 de rampe de expediție și recepție a mărfii.

Cei peste 200 de angajați de la Lidl Lugoj au parcurs stagii de pregătire de o lună, 3 luni sau un an la centrele din țară, de la Chiajna, Nedelea sau Iernut. ”Oferim angajaților noștri zilnic o masă caldă, la sala de mese proprie. Avem și teren de sport, organizăm diverse evenimente și concursuri, cum ar fi Lidl Fest sau Open Day, pentru angajații din depozit și magazine”, a precizat Christina Lang.

În plus, sunt asigurate facilități pentru șoferii de TIR care sunt mai mult pe drumuri: sală de așteptare dotată cu băi, dușuri, automat de cafea, sandvișuri etc. Noul centru logistic, cel de-al patrulea depozit Lidl din România, situat în Lugoj, pe strada Timișorii, nr. 161, a fost construit în colaborare cu firma românească Bog’Art, după cele mai noi standarde de sustenabilitate, fiind cel mai modern din punct de vedere al tehnologiilor folosite în construcție, dar și al instrumentelor de operare oferite angajaților.

„Construirea centrului logistic din Lugoj a venit ca o evoluție firească, datorată ritmului rapid de dezvoltare a rețelei Lidl. Un factor important în alegerea  terenului a fost proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, lucru care ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului,” a declarat Claudiu Riza, director de expansiune în cadrul Lidl România.

Pentru construcția acestui centru logistic au fost folosite soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Pe lângă betonul concasat, provenit din demolări, în realizarea depozitului s-au folosit atât materiale reciclate, cât și materiale reciclabile.

În plus față de procesul de construcție orientat spre sustenabilitate, clădirea în sine se remarcă prin consumul scăzut de energie necesară funcționării, emisii și amprentă de CO2 reduse și, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

„Ne-am dorit să facem parte din acest proiect pentru că a fost o provocare în ceea ce privește soluțiile de construcție, termenul de execuție și tehnologiile noi. Pe lângă materialele folosite în timpul construcției depozitului, am implementat proceduri de protecție a mediului, reducând cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%. Totodată, sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică,” a declarat Sorin Greu, directorul General al companiei de construcții Bog’Art.

Detalii interesante despre construcția noului centru logistic a mai oferit Sorin Suciu, manager de proiect din partea Bog’Art, care a ținut să precizeze că, în cazul unei întreruperi de curent, depozitul beneficiază de un generator care asigură alimentarea cu energie elctrică timp de trei zile.

Întrunirea s-a finalizat cu un tur al depozitului și prezentarea fiecărui departament în parte, Adrian Aleman, directorul de depozit (cu 10 ani de experienţă la Lidl) oferindu-le oaspeților toate detaliile.

Activând în 27 de țări din Europa, cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 140 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.