CSM Lugoj – CSU Medicina Târgu Mureş şi CSU Galaţi – CSM Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sunt jocurile săptămânii, din etapele 10 și 11, pe care sportivele antrenate de Valerijan Luka le dispută cu gândul la acumularea de puncte în clasament. Primul dintre ele, încheiat după închiderea ediției, în compania unui adversar obișnuit cu zonele europene, unde a fost calificat permanent până anul trecut. O formație condusă de fostul secund al campioanei Volei Alba Blaj, Predrag Zukovic, echipă din care fac parte, printre altele, voleibaliste experimentate ca Valentina Rusu, Roxana Iancu, Andreea Petra, croata Karla Klaric și sârboaica Marija Pucarevic sau tinere talentate ale voleiului românesc cum sunt Dobriceanu, Cauc, Teianu și Varga. Trupă care a smuls Blajului un set în întâlnirea din penultima etapă, în fața căreia Lugojul nu pornea favorită, dar nici dinainte învinsă. O trupă care, opinez fără a cunoaște rezultatul, ar putea fi depășită cu un joc curajos, la risc pe alocuri, în care una din fazele primare ale jocului, preluarea din serviciu, să poată ajuta construcția jocului pentru variantele de atac, la fel de numeroase ca ale mureșencelor.

Indiferent de scorul meciului Lugoj – Tg.Mureș, la finalul săptămânii, duminică 4 decembrie, de la orele 12,00 (direct pe site-ul FR Volei), Ionela Canea și colegele sale caută noi puncte pe malul Dunării, în confruntarea cu C.S.U. Galați. În compania unui adversar care nu are cum evita prezența în mini-campionatul 7 – 12 ce va avea loc după retur, și care are ca puncte forte în lot pe experimentatele Florina Chirilov (coordonatoare), Adriana Dudnic, Irina Horeică (Alexandru) și Sorina Marian (atacante) și Monica Foca (libero), antrenate de fosta mare jucătoare Ileana Berdilă. Tocmai pentru a oferi echipei o zi în plus de refacere după meciul de pe teren propriu cu Mureșul, având în vedere distanța destul de mare până la Galați, Lugojul a solicitat și obținut de la forul federal decalarea cu o zi a confruntării de la Dunăre, care poate conferi un final de an (calendaristic) liniștit grupării C.S.M., chiar dacă în acest an, în 10 decembrie (la Târgoviște) și 17 decembrie (în Lugoj, cu C.S.M. București) se mai dispută încă primele două etape din retur.

volei-site

După patru importante victorii cu Unic Piatra Neamț (3:2), Dinamo București (3:2), Universitatea Craiova (3:0) și Penicilina Iași (3:1), completate cu o evoluție bună (de ce nu, victoria cu numărul cinci !) în meciul cu mureșencele, lotul lugojan ar completa un tur foarte bun în condițiile obținerii victoriei la Galați. Un teren pe care s-au impus Piatra Neamț și Pitești, dintre echipele aflate în zona 6 – 12. Puncte – țintă care valorează dublu, cu care se pleacă în clasament în minicampionatul ce va porni după faza retur, între locurile 7 – 12. Cum, la fel de important, se ține cont și de ce s-a agonisit în meciurile cu formațiile de top (vezi victoria Iașiului cu CSM București sau a Lugojului cu Dinamo).

Să sperăm în evoluții bune și în puncte adăugate unui coș cât mai plin la final de an!

 Lotul C.S.M.Lugoj: Ionela Canea, Krista De Geest, Gabriela Bălae, Olga Krasteva, Ramona Rus, Lorena Ciocian, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Natalia Preda, Daiana Roman, Sophie Godfrey, Arina Ivașcu, Noemi Csillag, Georgiana Popa, Rossana Nistor, Denisa Jucu.   Antrenori: Valerijan Luka, Ugljesa Segrt, Vasile Canea

 

Etapa a XI-a:

Medicina Tg. Mureș – S.C.M.Univ. Craiova (3.11.) – orele 18.00

Știința Bacău – S.C.M.U. Pitești (3.11.) – orele 13.00 – direct Digi Sport

Penicilina Iași – Dinamo București (3.11.) – orele 17.00

C.S.U. Galați – CSM Lugoj (4.11.) – orele 12.00

C.S.M. Târgoviște – Volei Alba Blaj (5.11.) – orele 17.45 – direct Digi Sport

C.S.M. București – Unic Piatra Neamț (5.11.) – orele 19.45 – direct Digi Sport

                                   Dan H. BRUDIU

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.