Croația – Argentina pentru Cupa Davis [short sport] Va fi finala 5 cu noroc?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Croația – Argentina pentru Cupa Davis

Surprize enorme în semifinalele Cupei Davis, în care cele două favorite  – Franța și Marea Britanie – au fost învinse de Croația și Argentina în meciuri extrem de tensionate, încheiate la limită în ultima zi de jocuri. Și, dacă victoria croaților s-a produs la Zadar, pe teren propriu (în sala care poartă numele regretatului mare baschetbalist Kresimir Cosic), conturându-se după meciul patru în care croatul  Marin Cilic (11 mondial) l-a învins pe liderul francez Richard Gasquet (17 ATP), succesul Argentinei împotriva câștigătoarei ultimei ediții a Salatierei de argint, chiar pe Emirates Arena din Glasgow, cu Juan Martin Del Potro (64 mondial) de-a dreptul genial în fața locului doi pe mapamond în acest moment, Andy Murray. În fapt, reeditare a finale olimpice de la Rio 2016, un joc fantastic de cinci seturi, de această dată adjudecat de uriașul sud-american cu același scor (3:2) cu care pierduse medalia olimpică de aur în Brazilia. În aceeași măsură decisiv s-a dovedit a fi ultimul meci al semifinalei, în care Del Potro, epuizat fizic după dublul dn ziua a doua a fost inspirat înlocuit cu Leonardo Mayer, autorul punctului decisiv în fața britanicilor.

187121

Va fi finala 5 cu noroc? 

Istoria ne propune  nume ca Goran Ivanisevic, Prpic, Zovko, Ancic, Ljubicic, Karlovic, Dodig  și, acum, Marin Cilic pentru o națiune care are în palmares trofeul Cupa Davis (2005), vis-à-vis de o pleiadă de individualități remarcabile – Guillermo Vilas, Clerc, De la Pena, Gaudio, Nalbandian, Calleri, Coria, Davin, Monaco, Chela, Canas și în prezent Juan Martin Del Potro pentru Argentina învinsă de patru ori până acum în ultimul act: de Statele Unite, Rusia și Spania (în două rânduri).

Marea finală  Croația – Argentina se dispută in perioada  25-27 noiembrie  2016, probabil la Zagreb. Interesant este că au avut loc în istoria competiției trei întâlniri între cele două formații, toate în sferturile de finală și toate adjudecate de sud-americani. A cincea finală a alb-albaștrilor (patru în deplasare) ar putea îndeplini visul națiunii reprezentate de “La Legion”, după cum o victorie a gazdelor în fața unui public incendiar ar mângâia orgoliul trufaș al ex-iugoslavilor după succesul Serbiei din 2010. De văzut!

copa-davis-2271435w620

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.