Creștere constantă la sediul Trodat din România

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Nicolae SILADE 

Curios să aflu cum se confecționează ștampilele, mai ales că avem de câțiva ani în oraș o unitate Trodat, am stat de vorbă cu dl Szabolcs Krucz, O-perations Manager la această firmă, de la care am aflat lucruri interesante pentru cititorii noștri.

„Unitatea de producție din Lugoj, din România, a fost înființată în 2017, pentru a optimiza costurile de producție, nivelul stocurilor și costurile de transport în cadrul Grupului Trodat și pentru a crește flexibilitatea noastră față de clienți.

De la lansarea sa în 2017, unitatea din Lugoj s-a impus ca o locație de producție indispensabilă, alături de cele din Austria, China și India. Unele produse și componente costisitoare au fost relocate acolo, din centrala situată în Wels, la fel ca unele grupuri de produse, care au timpi de livrare mari, din unitatea de producție localizată în China.

La începutul anului 2017, suprafața de producție era de 1.500 mp și a fost extinsă la aproximativ 1.800 mp anul acesta. Incluzand capacitățile de depozitare, suprafața totală ajunge la peste 2.200 mp. Anul acesta, cei aproximativ 80 de angajați ai locației vor produce șapte milioane de ștampile/componente pentru anumite modele.

Prin comparație, în 2017, 26 de angajați au produs în jur de 500.000 de ștampile. Aceste realizări și creșteri de productivitate au fost și sunt posibile numai datorită muncii excelente și a motivației angajaților noștri români care, cu sprijinul colegilor lor austrieci, au reușit să atingă în foarte scurt timp un nivel ridicat de calitate și productivitate.

Anul acesta se vor reloca noi linii de producție către unitatea din Lugoj. În acelasi timp vor fi introduse și tehnologii noi care vor mări capacitatea fabricii. Per total, unitatea din România aduce o contribuție semnificativă la succesul corporativ general al Grupului Trodat.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că unitatea din Lugoj a Grupului Trodat este condusă cu mult entuziasm de un manager energic, în persoana lui Szabolcs Krucz.

Datorită amplasării la intersecția a două drumuri principale importante, Lugojul este foarte bine conectat cu Occidentul. Din Wels, durează aproximativ 8 ore pentru a ajunge aici cu mașina. Locația convenabilă face Lugojul extrem de atractiv pentru multe companii.

Despre Trodat

Trodat este lider global în stampile și accesorii de birou. Ca parte a TroGroup, liderul inovației pe piață, dezvoltă, produce și comercializează ștampile și produse derivate, în întreaga lume. În anul financiar 2021, Trodat a generat o cifră de afaceri de 135 de milioane de euro cu peste 1.150 de angajați. Cota de export este de 98%. Sediul Trodat, centrul de tehnologie și cercetare și cea mai mare locație de producție, se află în Wels, Austria Superioară. Bestsellerul internațional este originalul Trodat Printy, care a fost un reper în lumea mărcilor internaționale timp de patru decenii și vinde zeci de milioane de exemplare în fiecare an.

Despre TroGroup

Grupul de companii cunoscut sub numele de TroGroup GmbH operează ca lider mondial în afacerile cu stampile sub numele de marcă Trodat și ca principală afacere globală cu laser sub numele de marcă Trotec. Trodat este cel mai mare producător de ștampile din lume și Trotec este liderul global de piață pentru plotterele laser, folosite pentru gravare, tăiere și marcare. În anul de afaceri 2021, TroGroup a generat o cifră de afaceri de 289 de milioane de euro și a angajat aproximativ 1.970 de oameni în 44 de filiale internaționale din întreaga lume, inclusiv aproximativ 590 de persoane în Austria. Grupul de companii este prezent în peste 150 de țări, rata de export se ridică la peste 97%. TroGroup are sediul în Wels, în Austria Superioară, unde se află cel mai important loc de producție de ștampile, inclusiv unitățile sale de cercetare și dezvoltare. Unitatea de producție și vânzare Trotec este situată în Marchtrenk, la aproximativ 2 km de Wels. Fundația familiei Müller-Just deține 74,9% din TroGroup GmbH și 25,1% sunt deținute de grupul ImWind din Austria Inferioară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.