Coșteiu este prima comună importantă care va avea legături directe cu Lugojul prin autobuzele electrice

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Primăria Lugoj a anunțat că o comună importantă de lângă Lugoj va avea legături directe prin autobuze electrice cu orașul de pe Timiș. Este pentru prima dată de la căderea comunismului când Lugojul va avea transport public care să lege orașul cu satele din jur.

Este vorba despre comuna Coșteiu, aflată la 7 kilometri de oraș, acolo unde vor funcționa mai multe autobuze electrice care vor lega satele comunei de municipiu. Datorită proiectului mai mare pe care Lugojul îl accesează, în urma căruia în oraș vor ajunge 9 autobuze electrice, o regulă a acordării fondurilor vizează introducerea a cel puțin unei rute de transport interurban.

„Este adevărat, vom avea o legătură cu localitatea Coșteiu. Este o condiție pe care trebuie să o îndeplinim pentru a primi finanțarea”,

a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu. Lugojul a semnat deja contractul pentru livrarea autobuzelor pentru transportul în oraș. Autobuzele pe curent ar trebui să ajungă la Lugoj cel târziu la începutul anului 2023.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.