Corul “Ion Vidu”, invitat de onoare în Serbia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 7 decembrie 2016, la invitaţia adresată de Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia,  Corul “Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de prof. dr. Lucian Onița, a participat la Sărbătoarea Zilei Minorității Naționale Române din Serbia și a 10 ani de existență a Corului Bărbătesc al Minorității Naționale Române din Serbia.

Pe scena Teatrului Popular ,,Sterija”, în fața unui public entuziast, care a umplut, până la refuz, vechiul lăcaș de cultură al orașului Vîrșeț, coriștii lugojeni au evoluat, din nou, peste aşteptări, încântând publicul prin acurateţea vocilor, măiestria interpretativă şi repertoriul ales, piese laice şi religioase, din repertoriul românesc şi universal, precum „Tatăl nostru”, de Anton Pann, „Răsunetul Ardealului”, de Ion Vidu, ”Păpărugă”, de Nicolae Ursu, ,,Chindia”, de Alexandru Pașcanu sau ,,Iac-așa”, de Sabin Nicolescu,  fiind răsplătiți cu îndelungi aplauze de către toți cei prezenți la această mare sărbătoare a românilor care trăiesc și simt românește, de veacuri, în țara vecină.

Trebuie precizat faptul că artiștii Corului ,,Ion Vidu” au avut onoarea să încheie Gala de concerte dedicată acestei manifestări, datorită recunoașterii valorii și prestigiului de care se bucură corala lugojeană, atât în țară cât și în străinătate, lucru precizat de către toți organizatorii, în toate discursurile ținute pe scenă.

Solistele concertului au fost sopranele Ioana Mia Iuga și Maria Virginia Onița.

Tudor TRĂILĂ,
managerul Casei de Cultură a Municipiului Lugoj

afis-serbia-2016-a1

Despre admin 6446 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.