Coroane dentare din zirconiu vs Emax: Avantaje și costuri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O dantură frumoasă și sănătoasă te ajută să ai o viață socială activă, dar și o stimă de sine crescută. Astfel, dacă ai tot amânat vizita în cabinetul medicului stomatolog, ar fi bine să citești acest articol până la final. Dinții afectați de diferite probleme pot fi tratați și mai apoi îmbrăcați în coroane dentare estetice, care imită foarte bine imaginea celor naturali. Îți poți recupera zâmbetul în doar câteva ședințe, numărul acestora fiind diferit în funcție de complexitate, dar și în funcție de particularitățile fiecărui pacient. În cele ce urmează, vom analiza împreună avantajele și costurile coroanelor dentare din zirconiu și coroanelor dentare Emax – două dintre cele mai cunoscute astfel de lucrări protetice. Le luăm pe rând, iar la final tragem concluziile. Oare ce tip de coroană dentară se potrivește nevoilor tale?

Coroane din zirconiu: Avantaje și costuri

Foarte mulți pacienți optează pentru coroane dentare din zirconiu, un material biocompatibil, folosit atât în stomatologie, cât și în medicina generală. Pentru început, trebuie să știi că există 2 tipuri de coroane din zirconiu. Vorbim aici despre cele realizate integral din acest material și cele din ceramică, realizate pe suport din zirconiu. În ceea ce privește avantajele, pe lângă restabilirea funcționalității danturii, coroanele din zirconiu au și alte beneficii, precum:

  • Material biocompatibil, care elimină riscul apariției alergiilor de orice fel;

  • Rezistență la presiune, favorizând procesul de masticație;

  • Aspect plăcut, asemănător cu cel al dinților naturali;

  • Rezistență la decolorare.

În ceea ce privește prețul, în general, o coroană din zirconiu poate costa de la 1000 de lei în sus, dar tariful poate varia de la o clinică la alta, cât și de la un oraș la altul. În plus, la prețul inițial va trebui să adaugi consultațiile, planul de tratament – dacă este cazul și radiografia. Pentru orice lucrare, medicul îți va cere un film pentru a ști cu exactitate care este problema cu care te confrunți.

Coroanele Emax: Avantaje și costuri

Alți pacienți optează pentru coroane dentare Emax, apreciate mai ales din punct de vedere estetic. Acestea sunt realizate din material integral ceramic și oferă o rezistență îndelungată. Iată care sunt principalele beneficii pe care trebuie să le iei în calcul:

  • Aspect natural, fiind cunoscute ca fiind o opțiune ideală pentru cei care își doresc să opteze pentru coroane similare dinților naturali;

  • Rezistență la fracturare;

  • Adaptare excelentă;

  • Varietate de opțiuni disponibile pe piață.

În ceea ce privește prețul, putem vorbi și aici de o ușoară diferență între tarifele percepute de fiecare clinică în parte. În linii mari, prețul unei coroane Emax pornește de la 1500 de lei, dar nu înseamnă că nu există posibilitatea de a găsi variante mai ieftine, pe la 1250 – 1300 de lei. Trebuie să faci o analiză amănunțită a pieței, dar să ții cont și de raportul calitate-preț.

Coroane din zirconiu sau coroane Emax: Ce alegi?

Fie că optezi pentru coroane din zirconiu sau pentru coroane Emax, trebuie să știi că pentru aplicarea acestora se îndepărtează o cantitate considerabil mai mică din dintele naturală, raportându-ne le alte modele realizate din combinația ceramică-metal. Sigur că, în mod general, coroanele Emax sunt recomandate pentru dinții frontali, în timp ce următoarea variantă se potrivește perfect celor laterali.

Așadar, coroanele dentare sunt apreciate de pacienții din întreaga lumea datorită proprietăților excelente pe care le oferă masticației, dar și restaurării zâmbetului estetic. Consultă-te întotdeauna cu medicul tău și optează pentru opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Fie că alegi coroane din zirconiu sau Emax acestea nu doar că îți vor salva dantura, ci te vor ajuta în procesul de redobândire a încrederii în propria persoană.

Despre admin 6693 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.