Conferința Internațională „Perspective în contabilitate și audit”, ediția III, 20-22 octombrie2016

Devenit deja un demers normal pentru Departamentul Contabilitate și Audit din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Conferința Internațională „Perspective în contabilitate și audit se va organiza, în acest an, în perioada 20-22 octombrie a.c.

Parteneriatele serioase pe care Departamentul Contabilitate și Audit le are cu Asociația Internațională a Experților Contabili Autorizați („ACCA”), Corpul Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România („CECCAR”), Camera Auditorilor Financiari din România („CAFR”), dar și cu mediul profesional și de afaceri constituie premise a unor dezbateri interesante.

Ca și la edițiile precedente, conferința se bucură de o participare națională și internațională adecvată, creând cadrul propice unor dezbateri științifice relevante privind provocările pe care noile tendințe și reglementări în domeniul financiar-contabil și cel al auditului le ridică în fața oricărui economist, profesionist și cercetător în domeniul larg al științelor economice.

Sesiunea plenară va avea doi keynote speakeri de marcă, cu prelegeri foarte interesante și de actualitate: profesor univ. dr. Juhani Vaivio de la Aalto University School of Business, Helsinki, Finlanda – „The Strategic Role of the Controller in Contemporary  Business Organizations” și profesor univ. dr. Alleen Pierce, UCD Lochlann Quinn School of Business, Dublin, Irlanda – „Accounting education, educating accountants, and challenges of professionalism”.

Au fost înscrise un număr de 30 lucrări ştiințifice la cele 8 secțiuni ale Conferinței: Raportare integrată, Raportare financiară, Contabilitate manageriala, Comunicare în contabilitate, Audit, Profesia contabilă, Contabilitate, Măsurarea Performanței, Probleme actuale în contabilitate. La lucrările conferinței își vor da concursul doctoranzi, profesioniști în domeniul auditului și contabilității, cercetători consacrați din învățământul superior economic românesc și din țări precum: Canada, Franța, Cehia, Spania, Grecia, Portugalia, Ungaria, Scoția, Irlanda, Finlanda, Moldova.

Conferinta va avea și o secțiune dedicată metodelor de cercetare „Social sciences as a science: which criteria?” coordonată de prof. univ. dr. Patrick Boisselier de la Conservatoire National des Arts et Métiers (CNAM), Paris.

„Dincolo de componenta pragmatică a demersurilor în domeniul contabilității și auditului, școala de contabilitate a Universității de Vest din Timișoara demonstrează interes și poziționare adecvată la nivelul preocupărilor naționale și internaționale. Conferința Internațională „Perspective în contabilitate și audit este un bun prilej de diseminarea a rezulatelor muncii de cercetare, atât a unor colegi români, dar și străini. Mulțumesc colegilor mei din departament, participanților și invitaților care vor avea trei zile pline, dar și celor care ne-au susținut moral, material și financiar și cu siguranță efectele vor fi trainice” a menționat preşedintele Comitetului de Organizare al Conferinței, profesor universitar dr. Ovidiu-Constantin Bunget, Directorul Departamentului de Contabilitate și Audit.

AL PRESS

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.