Concursul național de creație artistico-plastică „Bucuriile zăpezii” la CȘEI „Alexandru Roșca”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La  Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”  Lugoj a avut loc în 7.12. 2017 concursul național de creație artistico-plastică „Bucuriile zăpezii”.

Evenimentul face parte dintr-un proiect educațional mai vast, aflat pe poziție nouă în CAESE și intitulat: „Prin formă și culoare, o șansă pentru fiecare”, urmând a se derula în martie 2018 o nouă activitate cu tema „Primăvară, soare, flori și mărțișoare” iar în luna mai un simpozion: Valențele art-terapiei în contextul activității instructiv-educative și recuperatorii ale copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Evenimentul s-a materializat printr-o expoziție-concurs, pornindu-se de la ideea că utilizarea oricărei forme de artă la copil îl face pe acesta să își poată exprima mai ușor gândurile, conflictele interioare, sentimentele, iar relaționarea cu ceilalți copii, dar și cu adulții este mult facilitată.

Concursul a cuprins trei secțiuni: pictură, colaj și modelaj, fiecare dintre acestea având mai multe subsecțiuni. Juriul a fost format din creatori și iubitori de artă, iar participanții au umărit o prezentare susținută de către directoarea instituției, Viorica Paraschivu, și coordonatoarele de proiect: Cosmina Livădariu, Maria Szabo și Adelina Vidoni, după care s-au delectat cu lucrările neasemuit de frumoase, realizate în tehnici diferite de către copiii din ciclul preșcolar, primar și gimnazial.

În concurs au fost înscrise peste o sută de școli de masă și speciale din 35 de județe și peste 120 de școli, au fost expuse în jur de 900 de lucrări, având drept coordonatori peste 400 cadre didactice de diferite specialități.

AL PRESS

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.