Comercianții de 1 și 8 Martie pot depune cererile pentru emiterea avizului de comerț stradal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Municipiului Lugoj anunță că, începând cu data de 21 februarie, comercianții de flori, mărțișoare, felicitări și decorațiuni specifice de 1 și 8 Martie pot depune cererile pentru emiterea avizului de comerț stradal.

Cererile se pot depune online pe email contact@primarialugoj.ro sau  la registratura Primăriei Municipiului Lugoj, camera 7,  actele necesare fiind:

  • – cerere;
  • – copie BI/CI comerciant;
  • –  copie act firmă (certificat unic de înregistrare și certificat constatator registrul comertului);
  • – certificat/carnet producător pentru producătorii de flori.

Taxele vor fi următoarele: taxa de autorizare 54 lei și taxa de ocupare domeniu public 3 lei/mp./zi pentru suprafețe cuprinse între 1-5 mp și 1,5 lei/mp./zi pentru suprafețe mai mari de 5 mp.

Pentru a respecta reglementările naționale privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS COV 2, în acest an comercializarea se va desfășura în mod organizat, fiecare amplasament urmând să fie marcat  de către reprezentanții Primăriei Municipiului Lugoj pentru a respecta distanțarea impusă. Astfel, au fost aprobate următoarele locații:

  1. Piaţa ”I.C. Drăgan” în perioada 25 februarie – 9 martie 2022, între orele 08:00 – 22:00:

– o zonă destinată comerţului cu flori: 20 locaţii în suprafață de 6 mp (3×2),  corturi albe doar în caz de timp nefavorabil;

– o zonă destinată comerţului cu mărțișoare, felicitări și decorațiuni specifice de sezon: 20 locaţii,  în suprafată de  2 m.p. fiecare (un sevalet obligatoriu și o măsuță opțional).

În p-ța I.C. Drăgan vor fi autorizați doar comercianții înregistrați la ORC Timiș, respectiv producătorii care dețin  certificat de producător emis în județul Timiș. Se vor excepta de la regulă studenții/elevii care urmează studii la instituții de învățământ pe raza Municipiului Lugoj și comercianții de flori.

  1. Platoul exterior al pieței Agroalimentare ‘Timișul’ în perioada 25 februarie – 1 martie 2022, între orele 08:00 – 22:00:

– o zonă pentru comercializarea de mărțișoare și decorațiuni specifice zilei de sezon pentru comercianții înregistrați în alte județe: 12 locaţii,  în suprafată de  9 mp (3×3), respectiv corturi albe doar în caz de timp nefavorabil.

Locaţiile vor fi avizate şi stabilite de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant.

Locurile se vor atribui pe baza cererilor depuse, în funcţie de ordinea depunerii acestora, cu respectarea Regulamentului privind  condiţiile de autorizare şi desfăşurare a activităţilor de comercializare a produselor și serviciilor de piață pe raza Municipiului Lugoj, aprobat prin H.C.L. nr. 275/2021.

Activitatea comercială se va desfăşura fără a perturba circulaţia pietonală din zonă.

Se interzice folosirea  construcţiilor provizorii neavizate.

Operatorii economici au obligația de a deține la standul de vânzare Avizul pentru desfășurarea ocazională a comerțului ambulant pe teritoriul municipiului Lugoj, eliberat de Biroul Autorizare Activități Comerciale, în care se va specifica locația și perioada aprobată, cartea de identitate și dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public. Încălcarea prevederilor legislației în vigoare atrage sancțiunea contravențională a operatorului economic, de către agenții constatatori cât și retragerea avizului de către emitent.

Salubritatea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi duce la retragerea  Avizului eliberat de către autoritatea locală a Municipiului Lugoj.

Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului ocupat în Piața I.C. Drăgan de către un locatar al municipiului Lugoj unui locatar cu domiciliul extraurban, duce la retragerea Avizului cât și la sancționarea contravențională a faptei.

Comercianții trebuie să respecte toate celelalte prevederi legale, naționale și locale,  pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS COV 2.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.