Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” a primit vizita partenerilor din Turcia, Italia, Portugalia și Spania

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Timp de o săptămână, Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” din Lugoj este gazda celei de a treia sesiuni de pregătire teoretică și practică din cadrul Proiectului european Erasmus+, cu titlul Digitizing educational and training environment with IOT apps, participanții fiind elevi și profesori de la Kadri Șaman MTSO Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, din Mersin – Turcia, I.T.I.S. Giacomo Feltrinelli din Milano – Italia, Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil din Baiao – Portugalia și Inercia Digital S.L. din Huelva – Spania.

Proiectul se axează pe  domeniul electronică și automatizări, cu accent pe conceptul I.O.T (internetul lucrurilor), adică modul în care diferite elemente electronice se pot interconecta prin intermediul internetului.

Elevii și profesorii concep și utilizează echipamentele hardware și programele specifice pentru componentele Arduino și Raspberry PI, utilizând funcțiile RFID și control de la distanță.

În prima zi, invitații au fost primiți de elevii și profesorii Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”, a fost vizitată școala, iar directorul Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”, prof. Cosmin Gheorghe, a prezentat un scurt istoric al școlii, iar partenerii au prezentat modul în care proiectul s-a desfășurat până în prezent.

Proiectul va continua cu sesiunile de curs și cu diverse vizite culturale în Lugoj, Timișoara, Hunedoara, Deva, Orșova și Valea lui Liman.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

AL PRESS

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.