Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” a mai câștigat un proiect european, bugetul acestuia fiind de 185.570 euro

Share Button

Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” a câștigat recent un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+. Proiectul se intitulează ”Youth and training for successful career” și cuprinde stagii de pregătire practică pentru elevii care studiază domeniul Turism și alimentație publică, bugetul proiectului fiind de 185.570 euro.

”Este al patrulea proiect în care inițiem stagii de pregătire practică la nivel internațional și desfășurăm aceste activități în cadrul unui consorțiu regional, alături de profesori și elevi de la domeniul menționat, din cadrul a patru licee: Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” din Lugoj, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Baia Mare, Liceul Tehnologic din Teregova, județul Caraș Severn și Colegiul Național ”I. C. Brătianu” din Hațeg. Partenerii internaționali sunt firme din industria ospitalității și restaurante din Londra – Marea Britanie, respectiv Granada – Spania, parteneri care au fost colaboratorii noștri și în cadrul proiectului precedent”, a declarat pentru Actualitatea prof. Ciprian Blaj – coordonator al proiectului și inspector școlar pentru proiecte și programe europene.

Stagiile de pregătire practică se vor desfășura pe o perioadă de două săptămâni și vor cuprinde în total 60 de elevi, perioada de implementare fiind anii 2017 – 2019.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport fiind cel mai cunoscut program de finanțare european.

AL PRESS

952

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.