Claudiu Buciu nu revine deocamdată la conducerea Primăriei Lugoj. A pierdut în primă instanță în fața prefectului

Instanța de judecată i-a respins lui Claudiu Buciu cererea prin care solicita suspendarea ordinului emis de prefectul de Timiș prin care i-a încetat mandatul înainte de termen. Primarul suspendat al Lugojului va face recurs. 

„Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată şi precizată de reclamantul Buciu Claudiu Alexandru în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Judeţului Timiş, având ca obiect suspendare executare act administrativ. Ia act de faptul că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Timiş – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 10.08.2022”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

Claudiu Buciu a deschis două procese în instanță: unul de suspendare și altul de anulare a ordinului prefectului Mihai Ritivoiu prin care și-a pierdut funcția de primar.

Instanța s-a pronunțat, miercuri, în privința suspendării acestui ordin, respingând acțiunea lui Claudiu Buciu.

Primarul suspendat nu a dorit să comenteze decizia instanței. Avocații vor face însă recurs în 5 zile. Pentru cel de-al doilea proces, deocamdată nu a fost stabilit un termen de judecată.

Vă reamintim, Claudiu Buciu, primar ales al orașului Lugoj în 2020, a fost demis de prefectul județului Timiș printr-un ordin semnat vineri, în 8 iulie, după ce edilul local și-a schimbat domiciliul timp de o lună și jumătate, în acest an, în Germania.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.