Claudiu Buciu: Aroganța și nesimțirea lui Ponta fac parte din oferta PSD Timiș în această campanie [P]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

– Marți, Victor Ponta a venit în județul nostru și a poposit la Lugoj, la un eveniment de campanie al PSD. Ce părere aveți despre această vizită a fostului premier?

  • Eu unul mă mir că Victor Ponta mai are curajul să iasă în public în această campanie. Dacă a uitat cumva, ar trebui să-i reamintim că el e cel pe care românii l-au dat afară pe scări de la Palatul Victoria acum un an de zile, după tragedia din Clubul Colectiv. Ar trebui să-i reamintim că e urmărit penal pentru fapte de corupție, împreună cu amicul domniei sale, Dan Șova. Și să-i amintim că bănățenii nu apreciază deloc istoria dlui Ponta, bogată în jigniri și insulte gratuite aruncate în stânga și-n dreapta.

E posibil însă ca PSD să fi considerat că e o vizită ce merită făcută, indiferent de opinia altor partide sau a alegătorilor care nu votează PSD.

  • Cei din PSD Timiș trebuie taxați pentru că se asociază cu un astfel de personaj politic pe care eu și mulți lugojeni îl considerăm nefrecventabil. În Lugoj nu e loc de mincinoși și eu sunt convins că un mincinos își pierde timpul încercând să convingă lugojenii sau bănățenii să voteze PSD. Mai curând le face anticampanie celor din PSD. Zic mincinos pentru că exact așa e Victor Ponta. În 2013, pe când era premier, a făcut o declarație pe care unii o mai ținem minte. A zis, cu citat exact: „Pe 28 februarie (2013) se anunţă precalificarea probabil pentru Bucureşti-Braşov, nu e Comarnic-Braşov. Dacă nu este gata până în 2016, nu mai candidez”. Ponta a promis că nu mai candidează la parlamentarele din 2016 dacă autostrada Comarnic – Brașov nu e gata până în 2016. Ei bine, nu doar că n-a terminat-o, dar nici măcar n-a început-o în cei 3 ani și jumătate cât a fost premier. În loc să stea ascuns de rușine, a venit la Lugoj cu obrăzniciile lui obișnuite.

– Cu toate aceste probleme, se pare că cei din PSD îl doresc în continuare premier. Asta s-a scandat la lansarea PSD de la Lugoj, nu?

  • Bine-i stă organizației lugojene a PSD susșținându-l pe Ponta care n-a dat un leu Lugojului cât timp a fost premier! Dacă PSD Lugoj consideră că le face cinste plagiatorul dovedit și suspectul de corupție Ponta, atunci eu le spun că au pus aroganța și nesimțirea lui Ponta în oferta de campanie a PSD Timiș. Ponta nu va mai fi niciodată premier în România. Nu exclud însă să facă ceva carieră politică prin Rusia, la cât de duios privește spre Est. Sper să nu mai revină prin Timiș în această campanie, a poluat deja destul atmosfera politică.

buciuziarafis-site

Încotro, România?

Cu toţii am luat la cunoştinţă rezultatele ultimelor alegeri din Republica Moldova, dar şi din Bulgaria şi am constatat, cu îngrijorare, faptul că Rusia îşi adânceşte dominaţia în zona de est a Europei, doar prin mijloace subversive şi printr-o propagandă mincinoasă împotriva Europei şi a Americii. Rusia, prin ceea ce este cu adevărat astăzi, nu poate seduce pe nimeni, însă, profitând de statele slabe din jurul ei şi de conducătorii corupţi ce le conduc, acaparează puterea prin interpuşi locali. Rusia a eşuat în a se reforma, mai exact Putin a eşuat în a reforma Rusia, făcând-o cadou oligarhilor (la fel cum la noi, între 2000 şi 2004, guvernul Năstase a „privatizat” totul, făcând cadou industria României colegilor săi de partid).

Ştim cu toţii că Ponta, Dragnea & Co nutresc o dragoste neţărmurită faţă de vecinii noştri de la est, nimic rău în asta, dacă ar fi în interesul României. Astăzi însă asistăm la o goană după imunitatea parlamentară, la o goană după putere, exclusiv în scopul de a sluți justiţia română, singura instituţie care le mai dă bătăi de cap. PSD şi sateliţii săi născuţi exclusiv pentru a mai exporta din răul ce caracterizează PSD-ul, se zbat, promiţând Românilor orice, pentru a pune din nou mâna pe Parlamentul României. Pe cine mai pot prosti cu dragostea bruscă apărută faţă de contribuabilul român? Dintr-o dată au pus la cale eliminarea a 102 taxe şi impozite (introduse tot de ei), de ce nu a făcut-o Ponta cât a fost prim-ministru? Toate promisiunile aruncate prin ziare de partid NEASUMATE dar distribuite Românilor în poştă, îmi învie în memorie cuvintele Elenei Ceauşescu: „Mai dă-le, Nicule, o sută la pensie!” în timp ce ambii fugeau spre elicopterul ce-i aştepta pe clădirea Comitetul Central. N-a scăpat nici nea Nicu, nu vor scăpa nici Ponta şi nici Dragnea & Co de judecata dreaptă a poporului român, ori de mâna justiţiei.

Cu siguranţă Românii au nevoie de venituri mai mari şi orice partid îşi doreşte să ofere asta Românilor, indiferent cum se numeşte el. Însă, Românii au nevoie de venituri mai mari, doar pentru a se descurca în haosul în care ne-a adus PSD-ul. Dacă România avea astăzi şcoli şi spitale bune şi care să funcţioneze corect, dacă România avea astăzi autostrăzi (şi nu doar contracte de construire), dacă România avea astăzi o industrie şi o economie performante, astăzi nu mai aveam grija pensiilor şi a serviciilor sociale pentru aceştia. Însă PSD şi-a dorit un Român mereu dependent de el, de mila marelui partid. O Românie puternică nu este convenabilă unui partid condus de un condamnat penal pentru furt de voturi sau unui potenţial prim-ministru copleşit de dosare penale. O Românie puternică nu va tolera niciodată un asemenea partid la conducerea ei.

Vă îndemn să studiaţi cu atenţie candidaţii pe care Partidul Naţional Liberal vi-i propune. Vă invit să observaţi că jumătate dintre ei sunt oameni noi. Vă invit să constataţi faptul că şi dacă ne referim doar la Marilen Pirtea, Rectorul Universităţii de Vest, întreaga listă de candidaţi a PSD păleşte. Partidul Naţional Liberal este singurul care a înţeles mesajul preşedintelui Iohannis prin care acesta a cerut partidelor să se reformeze. Este trist faptul că PSD se lasă condus de o gaşcă de condamnaţi penal ori cercetaţi penal. Aceşti oameni nu se vor gândi niciodată cu adevărat la România, ci doar la problemele lor.

Partidul Naţional Liberal şi-a deschis larg porţile către Românii care s-au săturat de comentat şi care vor să se implice în politică şi în administrarea României şi efectele acestei deschideri se văd prin faptul că, pe listele pentru parlamentare, aceşti Români ocupă locuri eligibile.

Să nu ne lăsăm încă odată păcăliţi de cei care ne vând la suprapreţ ceea ce ne aparţine de drept.

Claudiu BUCIU

Comandat de PNL Timiș. Publicat de AL LUGOJPRESS SRL. Cod unic mandatar: 11160004.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.