Cinste lor, cinste lor, Amicilor! Amicilor Veseli din Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În perioada 3-5 iunie 2022, echipa de fotbal Amicii Veseli Lugoj a participat la un turneu organizat în localitatea Kossen din Austria, alături de alte 16 formații reprezentând 8 țări de pe bătr9ânul continent.

La prima participare, acum 3 ani, echipa lugojeană a terminat pe ultimul loc. De data aceasta însă lucrurile s-au schimbat.

La tragerea la sorți, echipa noastră a fost repartizată în prima grupă, alături de Era Club Caransebeș și puternicele formații din Germania, respectiv echipele TSG Holzhausen/Sylbach și Bavaria Monaco  din München.

După un început ezitant, nefiind acomodată cu terenul, după schimbări adecvate și o mobilizare  exemplară, echipa lugojeană, condusă în teren de către Dan Bidiviu și de pe margine de către Jony Hațegan, oameni cu experiență în domeniu, a înregistrat următoarele rezultate: 1-3 cu Era Club Caransebeș, 4-1 cu TSG Holzhausen/Sylbach și 4-1 cu Bavaria Monaco München, terminând grupa pe poziția a 2 a.

Au urmat apoi frumoasele victorii eliminatorii, 2-1 împotriva F.C. Atert Bisen din Luxemburg  și poate cel mai frumos meci: 8-7 după lovituri de departajare (scor 3-3 în timpul regulamentar) cu puternica formație germană SV Frauenstein 1932.

În final, frumoasa noastră echipă s-a clasat pe un onorabil loc 5 din 17 posibile.

Având în vedere efortul depus, financiar și uman, și rezultatul obținut, Lugojul și România sunt acum mai cunoscute  în lume. Nu ne rămâne decât să-i felicităm, să le spunem „Jos pălăria!” și cinste lor, cinste lor, Amicilor Veseli din Lugoj.

Constantin GOLOȘIE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.