Cineva trebuia să ia titlul [short sport] Lecţie pentru pseudo-profesionişti [short sport] Presa şi… ochiul diavolului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cineva trebuia să ia titlul

Discutabil modul în care Hagi a transformat Viitorul în prezent şi i-a adus primul titlu naţional în fotbalul românesc. Asta şi pentru că într-un campionat de slab nivel, cu consecinţe evidente şi directe în manifestarea europeană a naţionalei în preliminarii, oricare dintre echipele cu şanse până aproape de final putea deveni campioană, Şansele mari ale F.C.S.B., echipa care a dominat totuşi competiţia şi a derapat uimitor pe ultimii metri, nu s-au confirmat în condiţiile unui management cu mari fisuri, pe banca tehnică şi în birourile conducătorilor săi. Succesul lui Hagi a fost un pic norocos, fie şi aducându- ne aminte de ultima întâlnire directă dintre pretendente, când puştii actualei campioane au scăpat miraculos de o înfrângere la scor. Obţinând marele punct norocos, decisiv finalmente în stabilirea atribuirii titlului

.

Lecţie pentru pseudo-profesionişti

Asta nu scade cu nimic însă meritul tinerilor crescuţi la Academia Hagi, un lot campion pentru care cu siguranţă s-au bucurat toţi amatorii neutri de fotbal românesc. Pildă pentru ideea că în teren nu evoluează doar cifrele, de multe ori ameţitoare pentru oamenii decenţi, trecute pe statele de plată ale unora dintre pseudo-vedetele interne şi internaţionale care populează parte din loturile primei ligi profesioniste. Plus un exemplu de organizare şi strategie în condiţiile în care, campioană şi participantă în Champions League, academia scoate bani inclusiv din vânzări de jucători, chiar la echipe notabile din Europa. Respect!

Presa şi… ochiul diavolului

Tocmai de aceea spun că Hagi are circumstanţe atenuante în reacţiile sale vis-à-vis de mass-media românească, chiar dacă, să zicem, nu suntem de acord cu forma acestora. Una antrenată de pe vremea când, sportiv fiind, solicita statui pentru membrii generaţiei de excepţie datorită căreia am ieşit cu toţii pe străzi în 1994 şi 1998. Frustrarea lui Gheorghe Hagi referitor la lipsa Viitorului din publicaţiile şi emisiunile TV din România, atâta timp cât, totuşi, echipa sa e singura care a obţinut o victorie în turul Cupelor Europene intercluburi e cât se poate de normală şi de înţeles. Inclusiv acuzele la adresa unei prese de de sport care, din motive lesne de înţeles, pare mai degrabă presă de club. Cu siglă, fără siglă, cu palmares, fără palmares, cu fotbal, fără fotbal, dar cu bani!!!!

Dan H. BRUDIU

 

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.