Cinema în aer liber. Șase filme de autor vor fi proiectate în Parcul Rozelor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La Timișoara se deschide, pentru câteva zile, un cinema în aer liber. Este vorba de Caravana Metropolis, care se oprește și în acest an în urbea de pe Bega. Șase filme de autor vor fi proiectate de marți, 19 iulie, până duminică, de la ora 21.30, în Parcul Rozelor, utilizându-se cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România.

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber se întoarce la Timișoara, în perioada 19-24 iulie. Este cea de-a patra ediție care se desfășoară la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Tot aici s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la o proiecție Caravana Metropolis, 3.000 de oameni au venit într-o singură seară la film în aer liber.

Șase filme de autor vor fi proiectate de marți până duminică, de la ora 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 metri pătrați, și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Filmele din selecția oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile și vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaționale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar și BAFTA.

Prețul biletelor este 10 lei bilet întreg și 5 lei pentru elevi și studenți și se pot achiziționa în avans de pe site-ul www.eventbook.ro sau din locație pe durata evenimentului.

Caravana Metropolis Cinema in aer liber 1aIată cele șase filme care vor fi proiectate la Timișoara:

1.Marți, 19 iulie:

MUSTANG (Turcia), r. Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan-Filmul a fost nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015, în secțiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.

„Este începutul verii. Într-un sat din nordul Turciei, Lale și cele patru surori ale sale se întorc de la școală, jucându-se cu un grup de băieți. Jocurile lor, considerate necuviincioase de familie, provoacă un scandal cu consecințe neprevăzute. Progresiv, părinții lor transformă casa într-o închisoare. Treburile casnice înlocuiesc activitățile școlare și căsătorii sunt aranjate. Cele cinci surori, conduse de dorința de libertate, răstoarnă limitele impuse de către familia lor”, descriu organizatorii filmul.

2.Miercuri, 20 iulie:

DINCOLO DE CALEA FERATĂ (România), r.Cătălin Mitulescu, cu Alexandru Potocean, Ada Condeescu. Mențiune specială a juriului Karlovy Vary IFF.

Radu se întoarce din Italia după o absență de un an șiîșigăseştesoţia total schimbată. Ceidoipetrec o noapteîn care încearcăsă se regăsească. Distanța a creatneîncredereşiconfuzieîntreei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată, iar toți prietenii petrec la nunta din cartier. Nicicând noaptea nu a fost atât de lungă.

3.Joi, 21 iulie:

DANEZA/ THE DANISH GIRL (UK), r. Tom Hooper, cu Eddie Redmayne, Alicia Vikander în rolurile principale – Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur și la 5 premii BAFTA.

Este anul 1910, iar pictorița Gerda Gottlieb așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu știe că acest eveniment minor le va schimba viețile: Einar se va reinventa treptat sub numele de Lili Elba, iar două decenii mai târziu va deveni primul bărbat din lume care va suporta o operație de schimbare a sexului.

4. Vineri, 22 iulie:

FIUL LUI SAUL/ SON OF SAUL (Ungaria), r. László Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes și cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

Saul Ausländer (Géza Röhrig) este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsufleţit al copilului şi a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viaţa unui bărbat obligat să îşi uite umanitatea şi încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.

5. Sâmbătă, 23 iulie:

AMY (UK), r. Asif Kapadia – Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentarîn 2016

Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.

6. Duminică, 24 iulie:

STRADA CLOVERFIELD 10 (SUA), r. Dan Trachtenberg, cu Mary Elizabeth Winstead, John Goodman.

Michelle lasă totul în urmă – casă, iubit, inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard (John Goodman) o informează că a supraviețuit unui atac chimic, și că singurii alți supraviețuitori sunt el și acolitul său, Emmett (John Gallagher Jr.). Totuși, Howard este doar excentric sau nebun? Este un salvator sau un agresor?

AL PRESS

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.