Cine vor fi noii consilieri locali ai Municipiului Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Conform rezultatelor finale ale alegerilor locale din 9 iunie 2024, anunțate de Biroul Electoral Județean Timiș, au întrunit pragul electoral de 5% și vor avea reprezentanți în viitorul Consiliu Local al Municipiului Lugoj:

♦ PSD 4.417 voturi (29,11 %) – 7 consilieri locali;

 PNL – 3.275 de voturi (21,58 %) – 5 consilieri locali;

♦ Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei 2.449 de voturi (16,14 %) – 4 consilieri locali;

♦ AUR 1.602 voturi (10,55 %) – 2 consilieri locali. Datorită coeficientului, un loc în Consiliul Local a primit și l Daniela Lungu (candidat independent), care a obținut 645 de voturi (4,25%).

Astfel, le-au fost atribuite mandate de consilieri locali următorilor candidați:

 Oana-Sorina Tyukodi, Ioan-Aurelian Sima, Florin-Viorel Subțire, Daniel-Ioan Jurjescu, Marius-Cornel Baboniu, Cristian-Dan Oros-Groza și Simina-Elena Giurchi – de la PSD;

 Claudiu Alexandru Buciu, Bogdan-Ștefan Blidariu, Adrian-Doru Serendan, Mihai-Cornel Anghel și Diana-Maria Szucs – de la PNL;

 Erwin Floroni (USR), Daniela Țepeș-Paleu (USR), Lajos-Ernestin Vari (USR) și Nicolae Marius Savu (USR) – de la Alianța Dreapta Unită;

♦ Ladislau Szabo și Marius Zănoagă, de la AUR;

♦ Daniela Lungu, independent. Dar până la constituirea noului Consiliu Local, unii dintre aleși ar putea să se retragă și să lase locul următorilor candidați de pe listele respective.

Ne gândim, în primul rând, la Claudiu Alexandru Buciu, Bogdan-Ștefan Blidariu și Adrian-Doru Serendan, care și-au anunțat demisiile din funcțiile deținute în administrația locală, o dovadă clară că nu-i mai interesează Lugojul și că le-a dispărut peste noapte respectul pentru lugojeni.

Asta în cazul că aveau unul, cât de cât. Iar în această situație, este greu de crezut că vor accepta rolul de simpli consilieri într-o administrație condusă tocmai de rivalul lor, Călin Dobra.

Ne gândim, apoi, și la Erwin Floroni, care, credem noi, nu va lăsa spitalul (unde, se pare, va redeveni manager), pentru un loc în noul consiliu local.

Mai sunt, apoi, surprize și la AUR, o formațiune politică din ce în ce mai dezbinată în ultima vreme, atât la nivel național, cât și pe plan local, și în care se joacă tare, și pe față și pe din dos. (N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.