Cine răspunde pentru cheltuirea celor peste 2 milioane de lei pentru proiecte culturale care nu reprezintă cultura? [2]

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

După cum am precizat în numărul trecut al săptămânalului Actualitatea, edilii locali au alocat în acest an 2.298.865 de lei pentru activități culturale. Iar cei care poartă răspunderea pentru cheltuirea acestei sume din banii lugojenilor sunt membrii celor două comisii:

de selecție și evaluare, din care au făcut parte:

Micșa – Oprea Anca

Pinca Răzvan

Alexa Roxana Marinela Maria

Avram Simona Georgeta Monica

Ticiu Radu – Cătălin;

și de soluționare a contestațiilor, din care au făcut parte:

Vuia Daciana

Buciu Alexandru – Claudiu

Căprariu Rosana Flavia

Mitar Mariana

Ursulean Adina Lăcrămioara.

Am spus că ne vom ocupa, pe rând, de fiecare membru din cele două comisii, spre a vă convinge și dumneavoastră ce competențe în domeniul culturii au persoanele prezentate.

Și începem cu dna Micșa – Oprea Anca (reprezentant al autorității finanțatoare), care, în calitatea dumneaei de city manager, a reușit „să schimbe fața orașului”. Este absolventă de științe economice, licențiată în Finanțe – Contabilitate. Între anii 2014 – 2017 a fost manager comercial la firma Piastrelle. Deci, experiență bogată în cult-ură (sic!).

Un alt reprezentant din partea autorității finanțatoare este dl Pinca Răzvan, muzeograf dr. la Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj. Dacă între istorie și cultură există vreo legătură, înseamnă că și cultura Lugojului va deveni istorie, prin contribuția dlui Pinca. Și trecem acum la cei trei „specialiști” din prima comisie.

Alexa Roxana Marinela Maria a fost până în iulie 2022 consilierul personal al primarului demis, după care a fost și ea demisă de către primarul demis, care i-a luat locul. Ca să fii specialist în domeniul culturii se pare că e destul să fii membru fondator al competiției de ciclism „Cupa Max Ausnit”. Și ca să vă dați mai bine seama cât de mult iubește dumneaei cultura, vă spun doar că la întâlnirea scurtă despre artă și cultură pe care am avut-o la Primărie, în ianuarie 2021 (pe când încă era consilieră), și-a notat în agendă toate numele scriitoriilor lugojeni, ale artiștilor plastici, ale muzicienilor etc., despre care, se pare, că nu auzise niciodată. Iar în 17 decembrie 2021 a refuzat să primească prin email revista „Actualitatea literară”.

Avram Simona Georgeta Monica este o profesoară de română, care s-a remarcat prin faptul că știe ceea ce știe toată lumea, dar mai ales prin cultura urii față de ne-liberali, pe care îi apostrofează cu „înțeleapta” zicere: „Ciocu’ mic!”.

Iar Ticiu Radu-Cătălin este membru în consiliul director al Asociației Banat IT, din Timișoara, înființată de către un grup de profesioniști din domeniul IT. Deci, e un specialist în cult-ură (sic!), care cunoaște bine nevoiele culturale ale Lugojului. În numărul viitor ne vom ocupa de cei care „au rezolvat” contestațiile.

Nicolae SILADE

Vezi și:

Cine răspunde pentru cheltuirea celor peste 2 milioane de lei pentru proiecte culturale care nu reprezintă cultura? [1]

Cine răspunde pentru cheltuirea celor peste 2 milioane de lei pentru proiecte culturale care nu reprezintă cultura? [3]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.