China a inaugurat o autostradă subacvatică cu şase benzi de circulaţie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

China a inaugurat o autostradă subacvatică de 10,79 km, care trece pe sub un lac aflat la 50 de kilometri de Shanghai. Construcţia tronsonului a început acum patru ani, pe 9 ianuarie 2018.

Conform oficialilor guvernamentali chinezi, tunelul subacvatic de peste 10 kilometri, construit sub lacul Taihu, a costat 9,9 miliarde de yuani (circa 1,65 miliarde de dolari). Tunelul subacvatic face parte dintr-un tronson de 43,9 kilometri ai autostrăzii Changzou-Wuxi, inaugurat pe 30 decembrie 2021, o rută alternativă pentru cei care călătoresc între oraşele Shanghai şi Nanjing.

Peste 2 milioane de metri cubi de beton au fost folosiţi la construirea tunelului autostrăzii, lat de 17,45 metri şi care are şase benzi de circulaţie pe două sensuri de circulaţie. Tavanul tunelului este iluminat cu LED-uri concepute special pentru a preveni oboseala, în cazul şoferilor.

Autostrada Taihu este cea mai lungă astfel de şosea subacvatică a Chinei. Cea mai lungă autostradă subacvatică din lume este tunelul Ryfast din Norvegia, cu o lungime de peste 14 kilometri. Cel mai lung tunel săpat sub apă este Canalul Mânecii, cu o lungime de 37,9 kilometri şi care leagă, pe cale ferată, Anglia de Franţa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.