Celebrarea Zilelor Erasmus, la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cele 3 zile Erasmus din acest an au fost celebrate la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” prin activităţi non formale ce au vizat atât Ziua Mondială a Alimentaţiei cât şi programele Erasmus+ implementate de către şcolile partenere ale liceului lugojean.

60 de elevi şi profesori din România, Turcia, Grecia şi Italia au participat la aceste activităţi online, desfăşurate prin intermediul Google Classroom, participanţii arătând, printre altele, şi modul în care, în timpul pandemiei, şi-au îmbunătăţit abilităţile digitale.

Activităţile au urmărit să adune, laolaltă, experienţe culturale şi culinare ale participanţilor, să îi încurajeze pe elevi să comunice între ei, să realizeze proiecte digitale de promovare a produselor realizate cu ocazia acestei celebrări şi să găsească cele mai bune soluţii digitale/IoT de reducere a risipei alimentare la nivel local şi, de ce nu, mondial.

Elevii şi profesorii au susţinut o dezbatere transnaţională legată de materialele pregătite, de proiectele pe care şcolile lor le au în cadrul programului Erasmus+, de modul în care se poate continua colaborarea şi în acest context al pandemiei cu COVID-19, toţi dovedind cât de importantă este menţinerea colaborării, adaptabilitatea şi flexibilitatea elevilor, interesul pentru o activitate şi un subiect care nu se află neapărat pe lista priorităţilor lor.

„Ingredientul minune, dacă tot vorbim de Ziua Mondială a Alimentaţiei, petru reuşita unei astfel de activităţi este curiozitatea participanţilor, preocuparea lor pentru noile tehnologii digitale şi disponibilitatea oamenilor de a colabora pe teme multiple. Proiectele Erasmus ne oferă contacte valoroase care ne fac mai valoroşi, în timp”,

declară prof. Nicoleta Muntean, coordonatorul activităţilor.

„Apreciem gradul de implicare al tuturor participanţilor. Suntem bucuroşi că putem păstra aceste relaţii, chiar şi în format online, important este să susţinem parteneriatele, acestea fiind cele care ne întăresc pe toţi şi ne fac să progresăm”,

ne-a declarat şi directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte, prof. Cosmin Gheorghe.

AL PRESS

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.