Cele trei Sinagogi. Punct final al proiectului „The Jews of Thessaloniki and Banat”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au fost implicați, în perioada noiembrie 2023 – mai 2024, în proiectul „The Jews of Thessaloniki and Banat: A History That Must Never Be Forgotten”, proiect finanțat de The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights și desfășurat în colaborare cu elevii de la 2nd Model Senior High School of Thessaloniki „White Tower”.

Ca punct final al activităților, elevii implicați în proiect, alături de elevii de la EPL de l’Oise (Airion, Oise, Franța), aflați într-o mobilitate Erasmus+ în orașul de pe malul Timișului, au vizitat Sinagogile din Lugoj, Alba Iulia și Timișoara, unde au primit explicații din partea membrilor comunității și au învățat pe viu despre istoria și cultura evreilor din Banat și Timișoara.

Elevii implicați în proiect, folosindu-se de cunoștințele dobândite, au realizat modele ale sinagogilor vizitate. După terminarea modelelor, a fost realizată o expoziție pe holul liceului și au fost trimise informații referitoare la Sinagogile bănățene și ardelene, partenerilor din Grecia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.