Cele mai moderne proceduri care pot reda tinerețea chipului tău

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: Shutterstock

Chirurgia estetică facială a crescut foarte mult în popularitate în ultimii ani și probabil că tendința se va menține pentru că sunt tot mai multe persoane care doresc să îmbunătățească, îngtr-un fel sau altul, felul în care arată. De asemenea, nu este vorba doar despre dorința femeilor și bărbaților de a arăta mai bine, ci și de dezvoltarea continuă a tehnicilor chirurgicale care au devenit tot mai ușor de făcut. Inclusiv recuperarea după asemenea proceduri este mai simplă și are o durată mai mică.

Chirurgia estetică a feței presupune o serie de proceduri chirurgicale (dar și proceduri cosmetice). Trecem în revistă, în acest articol, cele mai frecvente proceduri estetice care au loc la nivelul feței.

Remodelarea bărbiei

Intervenția de liposucție facială și a gâtului este o procedură de refacere a bărbiei și de corectare a zonei gâtului, dar nu este vorba numai despre acest lucru, poate fi vorba inclusiv despre o procedură de refacere sau creștere a mărimii bărbiei, astfel încât bărbia să fie în raport cu celelalte trăsături faciale. Intervenția de remodelare a bărbiei se poate referi așadar fie la micșorarea, fie la mărirea acesteia. Succesul unei asemenea invenții înseamnă că pacientul are un profil mai armonios (trebuie să existe o armonie între nas și bărbie).

Această procedură estetică este recomandată persoanelor care au o bărbie prea mică în raport cu celelalte trăsături faciale, au o bărbie prea înaltă, sau mandibula este disproporționată.

Intervenția chirurgicală presupune, dacă este vorba despre asimetrie, inserarea unei proteze, urmând ca ulterior osul să se sudeze. De asemenea, bărbia poate fi micșorată prin îndepărtarea țesutului, iar procedura este asemănătoare cu cea de implantare, numai că de această dată se reduce țesutul. Dacă este nevoie, bărbia nu numai că este redusă, dar este și remodelată.

Recuperarea în urma intervenției chirurgicale asupra bărbiei durează între 2-5 săptămâni, din cauza repoziționării osoase.

Liftingul de sprâncene

Se poate interveni asupra sprâncenelor, pentru că acestea își modifică aspectul pe măsură ce îmbătrânim. Se poate interveni cu o ridicare fie în partea internă, fie în partea de mijloc, fie în partea externă. Intervenția de lifting între sprâncene poate dura 30-45 de minute. Chirurgul intervine prin incizii la nivelul tâmplelor/scalpului. Pacientul va fi anesteziat local înainte de procedură. După procedura de lifting de sprâncene, zona va fi inflamată. Pacientul poate reduce inflamația cu comprese cu gheață. De asemenea, pacientul trebuie să doarmă cu capul puțin ridicat. Procedura nu implică durere, doar un ușor disconfort.

Corecția pleoapelor

Corectarea chirurgicală a pleoapelor se numește blefaroplastie. Intervenția presupune îndepărtarea excesului de piele de pe pleoapele superioare. De cele mai multe ori, această intervenție se face din motive estetice, dar se poate face și din motive medicale, pentru că există situații în care pacienții nu mai pot vedea bine, pentru că pleoapele superioare le afectează vederea.

Intervenția de corecție a pleoapelor trebuie să fie făcută de un chirurg cu experiență, iar în acest caz riscurile sunt minime. Intervenția se realizează sub anestezie locală. Pacientul rămâne cu cicatrici, dar acestea devin albe și se percep ca niște linii fine la câteva luni după intervenție.

Corectarea urechilor

Între cele două urechi există întotdeauna o ușoară asimetrie, chiar dacă aceasta nu poate fi văzută cu ochiul liber. Poziționarea urechilor afectează foarte mult armonia trăsăturilor faciale. Se poate interveni chirurgical și asupra urechilor, dacă se dorește o remodelare, sau a reducere a dimensiunii lor. Poate fi vorba despre otoplastie (operația de îndreptare a urechilor care sunt prea mari și îndepărtate de cap). Dacă este cazul să se facă o asemenea intervenție la copii, trebuie avut în vedere că se poate interveni cel mai bine în jurul vârstei de 4-5 ani, pentru că la acea vârstă copilul are deja urechile dezvoltate ca ale unui adult. Riscurile unei asemenea intervenții asupra urechilor sunt minore. Vor exista cicatrici, ar putea să se formeze hematoame, sau să apară infecții la nivelul tegumentului.

Pentru orice intervenție chirurgicală de corecție trebuie să existe recomandarea medicală. Chirurgul este cel care explică pacientului riscurile și procedurile de recuperare după intervenție.

 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro
https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.