Cel mai modern avion de luptă din lume va fi construit de Japonia, Marea Britanie și Italia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Japonia, Marea Britanie și Italia s-au aliat pentru a construi un avion de luptă de generația a șasea, proiectat să rivalizeze cu cele mai bune avioane de război folosite în prezent de țări precum China, Rusia și Statele Unite. Guvernul britanic a explicat că dezvoltarea noului avion de război ar trebui să înceapă în 2024, iar acesta ar trebui să zboare din 2035. Avionul va folosi tehnologii de la fiecare dintre cei trei parteneri.

 „Ambiția este să fie un avion de ultimă generație. Avioane fără echipaj, senzori avansați, arme de ultimă generație și sisteme de date inovatoare”,

au mai spus britanicii. Într-o declarație comună, liderii celor trei țări au precizat că noul avion e necesar deoarece „amenințările sunt în creștere” în întreaga lume „Apărarea democrației, economiei și securității noastre și protejarea stabilității regionale sunt din ce în ce mai importante”. Noul avion este văzut ca un înlocuitor pentru avioanele de luptă Typhoon ale Marii Britanii și F-2 ale Japoniei. În cadrul noului program, Marea Britanie, Japonia și Italia nu vor colabora cu SUA, cel mai important producător de avioane de război din lume.

 Carmen BIZĂU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.