Cel mai lung tunel din lume construit în Europa: a costat 11 miliarde de € și are 57 de kilometri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cel mai lung tunel din lume a fost construit în Elveția și măsoară 57 de kilometri. Construcția, care facilitează traficul feroviar dintre orașele Zurich și Milano, a necesitat 17 ani de muncă. Gotthard este un tunel de cale ferată construit la baza masivului Gotthard între 1999 și 2016.

Tunelul, care leagă Elveția de Italia pe direcția nord-sud, este format din 2 galerii principale paralele (pentru fiecare cale de rulare) și câteva tronsoane de legătură între ele.

Tunelul, denumit “GBT” (Gotthard Base Tunnel) şi construit între oraşele Zürich şi Lugano, are o lungime de 57 de km şi traversează muntele St. Gotthard din Alpi.

Peste 2.600 de muncitori au lucrat la linia de cale ferată care va scurta distanța dintre Zurich și Milano. În 1999 au fost începute lucrările, iar construcția a fost finanțată în proporție de 65% de o taxă impusă pe vehiculele grele care au traversat vechiul tunel. În total s-au cheltuit 11 miliarde de euro pentru finalizarea celor 57,1 km.

Inaugurarea este cu atât mai importantă cu cât va uni două porturi europene: Geneva și Rotterdam. Lucrările au costat 11 miliarde de euro. Tunelul va fi tranzitat zilnic de 260 de trenuri care vor circula cu o viteză de 100 km/oră, şi 65 de trenuri de pasageri, care vor putea rula cu până la 200 km/oră.

După GBT, cele mai lungi tuneluri din lume sunt Seikan din Japonia, cu o lungime de 53,9 km, şi tunelul de sub Canalul Mânecii între Franţa şi Marea Britanie, de 50,5 kilometri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.