Cel mai căutat lider al mafiei siciliene a fost arestat după 30 de ani de căutări

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A screengrab taken from a video shows Matteo Messina Denaro the country's most wanted mafia boss being escorted out of a Carabinieri police station after he was arrested in Palermo, Italy, January 16, 2023. Carabinieri/Handout via REUTERS

Poliţia italiană l-a arestat pe cel mai căutat lider mafiot, Matteo Messina Denaro, au relatat luni ANSA, AFP şi Reuters. Messina Denaro, care a fost reţinut la Palermo, în Sicilia, este considerat unul din naşii mafiei siciliene Cosa Nostra şi era dat în urmărire încă din anul 1993.

„După 30 de ani de fugă, superbossul Matteo Messina Denaro a fost arestat. Mulţumesc cu mare emoţie femeilor şi bărbaţilor statului care nu au abandonat niciodată (urmărirea), confirmând regula că mai devreme sau mai târziu marii criminali aflaţi pe fugă sunt arestaţi”, a reacţionat pe Whatsapp vicepremierul Matteo Salvini.

Comandantul carabinierilor Pasquale Angelosanto a precizat pentru agenţia AGI că Messina Denaro a fost reţinut luni „în interiorul unei structuri sanitare din Palermo, unde se dusese pentru a urma terapii clinice”.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost condamnat în absenţă la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat în asasinarea procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în 1992. El este pasibil de asemenea de o altă condamnare pe viaţă pentru rolul său într-o serie de atacuri cu bombă la Florenţa, Roma şi Milano, în 1993, soldate cu 10 morţi.

În septembrie anul trecut, poliţia italiană a indicat că, în pofida „dispariţiei” sale, Messina Denaro continua să controleze mafia din apropierea oraşului Trapani din vestul Siciliei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.