Cei mai importanți candidați pentru funcția de primar al Municipiului Lugoj nu participă la dezbaterea electorală „Direct la Subiect – Eu cu cine VOTEZ?”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Au fost invitați la dezbaterea electorală 7 din cei 11 candidați la funcția de primar al Lugojului: Anca Micşa Oprea (REPER), Adi Ladislau Szabo (AUR), Călin Dobra (PSD), Claudiu Buciu (PNL), Cristian Sfercoci (Independent), Elena Danciu (PNCR) și Erwin Floroni (USR).

După ce candidatul Erwin Floroni a anunțat că nu va da curs invitației de a participa la dezbaterea electorală, recent și Călin Dobra a anunțat că nu va participa.

Au rămas astfel doar 5 din 11.

Motivele le vedeți în comunicatul de mai jos.

Iată și răspunsul organizatorului:

Către,

Partidul Social Democrat, filiala Lugoj

În atenția d-lui Călin Dobra candidat la funcția de primar al Municipiului Lugoj, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Prin prezenta doresc să vă transmit ca sunteți într-o mare eroare, sau nu cunoașteti legislația în domeniu audiovizual. Legat de raspnsul dumneavoastră comunicat în ultimul moment la data de 31.05.2024, că nu mai doriți să participați la dezbatere electorală programată în data de 02.06.2024, cu toate ca ați confirmat în data de 21.05.2024 participare la Direct la Subiect – Eu cu cine VOTEZ ? și în care invocați că o astfel de dezbatere electorala contravine legislației în vigoare, am observant că nu specificați concret nicio lege, decizie CNA sau instrucțiune pe care o încalcă un astfel de demers jurnalistic.

Doresc să vă asigur în continuare ca acestă producție audiovizual produsă de site-ul stiri24plus.ro, este perfect legală și se realizează ținând cont de  reglementările, decizile și instrucțiunile CNA (Consiliul Național al Audiovivualului) privind conținutul audiovizual cu caracter electoral difuzat prin intermediul serviciilor media audiovizuale la cerere. Având în vedere că nu suntem post de radio sau televiziune, noi Știri 24 PLUS și Direct la Subiect ca furnizori de servicii audiovizuale la cere, suntem obligați sa respectăn INSTRUCȚIUNEA nr. 1 din 16 aprilie 2024. Pentru a asigura competitorilor prezenți la dezbaterea electorala, condiții echitabile în ceea ce privește libertatea de exprimare, pluralismul opiniilor și echidistanța respectăm și DECIZIA nr. 150din 3 aprilie 2024, privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale, care se refera strict la posturile de radio şi de televiziune, publice şi private.

Referitior la numarul de candidati (din totalul de 11 au fost invitați 7) la dezbaterea electorală organizata de stiri24plus.ro, nicio Lege, Decizie sau Instrucține CNA nu impune și nici nu obligă radiodifuzorii (radio- televiziune) sau furnizorii de servicii audiovizuale (podcast), să invite toți candidații la o singură dezbatere.

Consider că am fost corecți și imparțiali față de dumneavoastră și partidul pe care îl reprezentați, invitând 7 candidați, de la diferite formațiuni politice din cei 11 cu șanse reale de a fi votat primar al Municiliului Lugoj, ceea ce reprezintă un procent de 63% din numarul total al candidaților. Pe de altă parte nu avem posibilitatea logistică și tehnică necesară pentru realizara unei dezbateri electorala cu 11 candidați, nici la nivel de televiziune Națională nu am auzit sau vazut o astfel de dezbatere.

Vă respect decizia de a nu vă prezenta în fața lugojenilor la dezbaterea electorală, Direct la Subiect – Eu cu cine VOTEZ? care are ca scop principal cunoașterea candidaților, programelor și temelor de interes public major. Rămâne la aprecierea publicatiilor colaboratoare: Actualitatea (publicație tipărită/online), Banat News (publicație online), Lugojeanul (publicație online), Lugoj Expres (publicație online), Redeșteptarea (publicație tipărită/online) dacă vor publica motivația neparticipării dumneavoastră la dezbaterea electorală.

DATA:01.05.2024

Știri 24 PLUS & Banat NEWS

S.C. MONIMAR S.R.L.

Redactor-șef,

FEȘTO – MARCU ȘTEFAN COSMIN

Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.