Cea mai mare indemnizație de creștere a copilului ajunge la 35.000 de euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

250 de persoane, reprezentând 0,17 la sută din numărul beneficiarilor indemnizațiilor de creștere a copilului, consumă o treime din bugetul alocat la nivel național. Cea mai mare indemnizație ajunge la 35.000 de euro, arată datele publicate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

După numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament – prin care cuantumul indemnizației de creștere a copilului a fost majorat la 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimul an înainte de nașterea copilului, adopția, încredințarea în vederea adopției, luarea în plasament sau în tutelă –  se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar această situație trebuie dezbătută public în următoarea perioadă.

În topul indemnizațiilor pentru creșterea și îngrijirea copilului, la nivel național, conduce o persoană din județul Sibiu, care primește lunar 159.084 de lei, circa 35.000 de euro. Ea a realizat venituri ca membru asociat sau persoană autorizată să desfășoare o activitate independentă, potrivit Ministerului Muncii.

Locul doi al topului realizat de Minister este ocupat de o persoană din București care încasează lunar 94.168 de lei, în timp ce pe locul trei se află o persoană din Constanța, care primește o indemnizație lunară de 74.693 de lei.

Limita minimă a indemnizației în România este 1.063 lei, reprezentând 85 la sută din salariul minim brut pe țară garantat în plată de 1.250 lei.

Media cuantumului, la nivel național, a fost de 1.404 lei, potrivit acelorași date.

AL PRESS

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.