Cea mai fericită ţară din lume, în 2022. România a depășit Spania în clasament

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Finlanda a fost desemnată vineri „cea mai fericită ţară din lume” pentru al cincilea an consecutiv. Libanul şi Afganistanul ocupă ultimele locuri.

Cu un scor de 7,82 din 10, ţara nordică cu 5,5 milioane de locuitori se află înaintea Danemarcei, Islandei, Elveţiei şi a Ţărilor de Jos, într-un top 10 neschimbat al clasamentului, dominat de ţările europene, în special din Europa de Nord.

„Ţările care au înregistrat cele mai mari progrese (în clasament) au fost Serbia, Bulgaria şi România. România e o țară din ce în ce mai fericită, este concluzia care apare în “World Happiness Report” (Raportul Mondial al Fericirii), un studiu sponsorizat de Organizaţia Naţiunilor Unite şi lansat în urmă cu un deceniu.

România este pe locul 28, în timp ce în urmă cu 7 ani ocupa locul 86. Anul acesta, țara noastră a reușit să depășească scorul fericirii pe care îl au Spania, Ungaria sau Japonia.

Ţările cel mai prost clasate sunt Liban, Venezuela şi Afganistan”, conform „World Happiness Report”. Studiul, publicat începând din 2012, foloseşte în principal sondaje Gallup în care oamenii sunt întrebaţi care este nivelul lor de fericire.

Germania şi Canada au coborât un loc, ajungând pe locurile 14 şi, respectiv, 15, dar înaintea Statelor Unite (16), conform clasamentului oficial care cuprinde circa 150 de ţări. Franţa ocupă locul 20, „cea mai bună poziţie de la lansarea studiului”, în timp ce Regatul Unit ocupă în continuare locul 17.

Printre celelalte mari puteri, Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe locul 54.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.