Cea de-a doua ediție a „Cupei CBT Nădrag” – o acțiune de promovare a turismului într-o zonă montană de o frumusețe deosebită

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Organizatorii evenimentului, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș alături de reprezentanții Clubul Bănățean de Turism, prin departamentul de ciclism Timisiensis Bikers, alături de reprezentanții Primăriei Comunei Nădrag, prin primar Liviu Muntean și viceprimar Puiu-Ioan Linginari, au dat startul sâmbătă, 19 august 2017, ora 12, unei noi ediții a „Cupei CBT Nădrag”.

Anul acesta au participat la competiție un număr 73 de concurenți MTB, dintre care 6 fete și 67 băieți (un număr mai mare de concurenți față de prima ediție a evenimentului, când au participat 50 de cicliști MTB).

Fancsali Boldiszar Bela, coordonator al Departamentului de Ciclism „Timisiensis Bikers” din cadrul Clubului Bănățean de Turism Timișoara a dat startul concurenților, echipați cu echipament potrivit pentru o cursă de XC (cross country) la punctul de start din apropierea Primăriei din Nădrag.

Circuitul, marcat cu o săptămână înainte de competiție, un concurs de tip Cross-Country al cărui traseu are o lungime de a­proximativ 32 km și o di­ferență de nivel de aproximativ 830 m. Traseul a fost marcat pe toată lungimea lui în vara anului 2015 de către e­chipa „Timisiensis Bikers”.  Din cei 32 de km, 8 km de traseu au fost pe asfalt, restul fiind pe un drum forestier pietruit cu porțiuni de pământ, în zona mai înaltă a traseului.

Un traseu inedit, care este în proporție de 75 la sută de off-road, situat într-o zonă împădurită pe poteci de munte amenajate destul de sumar pentru a păstra caracterul sălbatic al zonei, dar și pentru a da acel accent de cursă de off-road al întrecerii. S-a urcat și s-a coborât pe o diferență de nivel de 800 de metri, iar sosirea a fost tot în centru, la punctul în care s-a dat startul.

Traseul poate fi considerat de dificultate peste medie, cu peste 75 la sută din parcurs pe drumuri neamenajate. În ciuda traseului destul de greu, acesta s-a putut parcurge de către oricine cu experiență sau chiar fără experiență. Singurul inconvenient a fost faptul că începătorii nu au putut realiza timpii atât de strânși ca acei concurenți cu mulți kilometri parcurși pe bicicleta MTB.

Clasamentul competiției a fost următorul:

Clasament băieți:
Locul I: Păcurar Vlad (Arad) – 1:14:31:67
Locul II: Mititelu Andrei (Petrila) – 1:14:32:04
Locul III: Muntean Paul Sebastian (Timișoara) – 1:14:51:71
Clasament fete:
Locul I: Bradean Flavia (Arad) – 1:49:16:59
Locul II: Moraru Lavinia (Vladimirescu, Arad) – 1:53:24:60
Locul III: Ștefoane Elena (Timișoara) – 2:06:51:49
Au fost înregistrate un număr de 6 abandonuri (o fată și 5 băieți).
Acțiunea a continuat cu premierea celor mai performanţi concurenţi (care au primit diplome, cupe, premii şi… aplauze) pe scena amenajată de Primăria Comunei Nădrag, care a asigurat pe toată durata evenimentului oameni de ordine şi tot ceea ce a mai fost nevoie pentru buna desfăşurare a competiţiei  și s-a finalizat cu un gulaș foarte bun la pizzeria „La Dana” din localitate.
„Faţă de prima ediţie a concursului MTB a crescut considerabil numărul de participanţi de la 50 la 76, concurenţii au fost din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi şi, de asemenea, datorită evenimentului de promovare a turismului în regiunea montană din împrejurimile comunei Nădrag, a crescut şi numărul de locuri de cazare (cu un procent de 26% faţă de anul precedent) în pensiunile din zonă, în prezent existând un număr de 38 de locuri de cazare pentru iubitorii de turism în frumoasele şi primitoarele pensiuni: „La Dana”, „La Minea”, „La Cleo”, „La Raluca” – o pensiune de excepţie, cu piscină, situată la ieşirea din Nădrag, pe strada Padeşului.” – a declarat viceprimarul Comunei Nădrag, Puiu-Ioan Linginari.

„Mulțumim partenerilor Turism Timiș, Primăriei Comunei Nădrag, Clubului Bănățean de Turism Timișoara și sponsorilor Toluna Romania și Supreme Bikes  că au făcut posibilă repetarea acestul eveniment” – a declarat Fancsali Boldiszar Bela, coordonator al Departamentului de Ciclism „Timisiensis Bikers” din cadrul Clubului Bănățean de Turism Timișoara.

Primarul Comunei Nădrag, Liviu Muntean, a declarat pentru „Actualitatea”:

„Pentru anul viitor ne propunem să promovăm mai mult acțiunea, prin promovarea pe site-ul Primăriei Comunei Nădrag și promovare și în județele învecinate, în ideea creșterii numărului de participanți la următoarele ediții ale acestui concurs și  în același timp să ne implicăm și din punct de vedere financiar. La solicitarea participanților, ediția a treia – 2018 a „Cupei CBT Nădrag” va avea loc în aceeași zi cu „Ziua Padeșului” (dimineața concursul MTB, iar după-masă spectacolul ce se va organiza cu ocazia evenimentului. Prin intermediul acestei publicații, facem apel și cerem ajutorul Consiliului Județean Timiș pentru sprijin în implementarea proiectului inițiat de Comuna Nădrag în amenajarea a 4,6 km de pârtie de schi (inclusiv pârtii pentru începători), pornind din golul alpin și până la Cabana Gosta (investiție de aproximativ 60 milioane de euro, cu 4 tunuri de zăpadă artificială și 3 bazine de acumulare apă).”

Estera CIMPONERIU
Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.