Ce se știe și mai ales ce nu se știe despre Legiunea Străină (II)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Remus V. GIORGIONI

Știe toată lumea că un post în Legiunea Străină este (pentru un tânăr cu vise mari) unul din cele mai râvnite. Dar probele eliminatorii sunt foarte drastice, din 100 de candidați reușesc cel mult 10-15.

Se vorbește și despre o perioadă de supraviețuire în locuri greu accesibile etc. Dar tinerii luptători trebuie să aibă în vedere, pe lângă salariile (soldele) atractive și duritățile vieții de militar și riscurile imense la care se supun făcând parte dintr-o unitate de elită.

Mai trebuie știut că toate centrele de recrutare sunt pe teritoriul Franței, (nu sunt centre în România, nimeni nu vă poate garanta intrarea, nu vă lăsăți influențați de prieteni sau foști activi, doar ofițerii de recrutare va pot spune dacă sunteți apți pentru o carieră militară).

Aubagne este principalul centru de recrutare și testare a tuturor candidaților (din Marseille până la Aubagne se face 30 de minute cu trenul, biletul costă 4,60 euro, trenurile sunt din 25 în 25 de minute). Interesant este că tatuajele sunt acceptate, că nu e nevoie de studii superioare sau diplome și că limba franceză nu este obligatorie!

Iată și câteva condiții de angajare:

Toți cetățenii români trebuie să se prezinte cu pașaportul pentru recrutare. Se dau teste psihotehnice, se efectuează vizită medicală, după care urmează probele sportive.

După trecerea testelor, semnați un contract de 5 ani. După terminarea primului contract, aveți posibilitatea de reînnoire (între 6 luni, 1 an, 3 ani, 5 ani).

Trebuie să ai vârstă cuprinsă între 17 și 40 de ani (pentru cei de 17 ani trebuie aprobarea părinților). Chiar dacă sunteți căsătorit, contractul este semnat că celibatar.

Aveți nevoie de un act de identitate valid (pașaport sau carte de identitate).

♦ Faza 1 Informarea: se petrece într-un post de informare al Legiunii Străine și constă din: a) recepția candidatului; b) informarea candidatului; durata: 1 zi.

♦ Faza 2 Preselecția: se desfășoară într-un post de recrutare al Legiunii Străine și constă din: a) conferință scurtă despre securitate și motivare (trebuie doar să asculți ce ți se spune); b) vizită medicală; c) semnarea contractului pe o durata de 5 ani; durata: de la 1 până la 3 zile.

Faza 3 Selecția: are loc în centrul de selecție și de încorporare din Aubagne și constă din: a) teste psihico-atitudinale (test de logică ce nu ține cu nimic de cunoștiintele scolastice – adică nu are legătură cu cele făcute la școală); b) vizită medicală aprofundată; c) probe sportive; d) colocviu despre motivare și securitate; e) test de personalitate (complementar la testele psihico-atitudinale); f) Comisia de Înrolare; durata: de la 1 zi până la 10 zile.

 Faza 4  Faza finală a selecției (semnarea contractului): a) semnarea și înmânarea contractului de 5 ani; b) încorporarea; durata: 7 zile.

Legiunea Străină are în jur de 7.000 de legionari. În fiecare an, sute de candidați bat la porțile ei, aduși fie de spiritul de aventură, fie de legendă, fie de sărăcie. Rata de recrutare este de 1/7! Cum se spunea pe vremuri, 7 pe un loc.

Sunt aleși cei mai rezistenți fizic, cei mai solizi psihic și cei mai determinați. Recrutorii vor fi însă atenți ca nicio naționalitate (dintre cele 124 reprezentate la Legiune) să nu devină dominantă, astfel încât echilibrul să fie constant.

Primele teste se dau chiar la centrul de recrutare, iar fericiții aleși sunt expediați la Aubagne, lângă Marsilia, la comandament –„La maison mère”. (va urma)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.