Ce factori influențează prețul criptomonedelor?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Piața cryptomonedelor este una volatilă, în care prețurile pot să crească sau să scadă. În principiu, cu cât cererea este mai mare, cu atât prețul este mai mare și invers. Pentru cryptomonede, mai mulți factori influențează modul în care prețul fluctuează. Iată câțiva factori care influențează aceste prețuri:

  1. Numărul de noduri – Numărul de noduri arată câte portofele active există în aceeași rețea. Puteți găsi cu ușurință aceste informații făcând pur și simplu o căutare pe Google sau verificând pagina de pornire a monedei. Un număr mare de noduri este dovada unei comunități puternice, iar o comunitate puternică crește șansele ca moneda respectivă să depășească o potențială criză. De asemenea, un număr mare de noduri pot indica, de asemenea, puterea și descentralizarea unei rețele, ambii factori importanți atunci când vine vorba de crypto.
  2. Costul de producție – Costul de producție este un alt factor care influențează valoarea criptomonedei. În fiecare zi, minerii folosesc servere specializate pentru a produce noi token-uri și pentru a verifica noi tranzacții în rețea. Minerii sunt recompensați cu jetoane virtuale și o taxă de rețea pentru eforturile lor. Activitatea de rețea a minerului permite criptomonedei descentralizate să continue să funcționeze. Deci, dacă costurile de minerit cresc, valoarea criptomonedei poate crește și ea. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul și nu este uniform pentru toate cryptomonedele, așa că asigurați-vă că cercetați piața înainte să investiți.
  3. Schimburi criptografice – Dacă un token este disponibil pe un număr mare de schimburi crypto, acesta crește numărul de oameni care cumpără și folosesc acel token. Dacă aveți nevoie de două sau mai multe schimburi pentru a schimba orice token de criptomonedă, veți plăti o taxă pentru fiecare schimb, crescând costul investiției. Cryptomonedele de viitor au de regulă multe schimburi criptografice la baza acestora.
  4. Concurenta – Numărul de criptomonede existente continuă să crească, noi token-uri fiind lansate în fiecare zi. Există monede meme, monede de echipă de fotbal, monede de celebrități și multe, multe altele. Există, de asemenea, proiecte de criptomonede viabile printre aceste monede noi care ar putea depăși o limitare actuală și ar putea construi o rețea puternică de utilizatori.
  5. Social media – Valoarea cryptomonedelor se schimbă ca urmare a hype-ului rețelelor sociale. Și, funcționează în ambele sensuri, deoarece știrile vor scădea sau vor crește prețurile. Există, de asemenea, impactul pe care l-au avut oameni influenți în rândul comunității crypto, precum Elon Musk, care a influențat de mai multe ori valoarea monedei DOGE. De asemenea, dacă apar multe videoclipuri informative în legătură cu o cryptomoneda, cum ar fi “Prețul Ethereum va crește în viitor” sau „Cum vinzi Bitcoin”, șansele ca această monedă să crească sunt și mai mari.

Există o mulțime de factori care influențează valoarea unei cryptomonoede și nu există o modalitate fără erori de a o prezice, motiv pentru care experții financiari vă sfătuiesc să investești doar bani în criptomonede pe care îți poți permite să-i pierzi și să cercetați constant piața.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.