Ce este dezinfecția cu raze ultraviolete și ce avantaje are?

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Asigurarea unui mediu sigur și steril se numără printre principalele responsabilități pe care un angajator trebuie să le îndeplinească pentru afacerea și angajații săi. În mediul industrial acest lucru poate fi dificil de asigurat prin metode convenționale și se recomandă achiziționarea unei aparaturi de ultimă generație care utilizează metode inovative de igienizare. Utilizarea dezinfecției cu raze ultraviolete s-a dovedit de-a lungului timpului a fi o soluție foarte eficientă, rapidă și sigură prin care orice suprafață este sterilizată instant, fără să provoace daune.

Cum funcționează dezinfecția cu UV?

Razele ultraviolete sunt considerate bactericid datorită faptului că pot neutraliza mare parte dintre bateriile și virusurile de pe suprafețele asupra cărora se acționează. Totodată, împiedică regenerarea sau multiplicarea microorganismelor eliminate, în așa fel încât rezultatele să se mențină pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Dezinfecția se face cu ajutorul unor lămpi, sisteme sau accesorii profesionale care folosesc tehnologia UV. Razele sunt propagate pe o distanță prestabilită, eliminând de pe suprafața vizată orice agent patogen nedorit.

Ce avantaje ai dacă utilizezi echipamente pentru dezinfecție cu UV?

Procesul de dezinfectie cu raze ultraviolete este o metodă din ce în ce mai populară la scară largă datorită multitudinii de avantaje pe care le prezintă:

  • Este o metodă extrem de eficientă si ECOLOGICA

Eficiența metodei a fost demonstrată științific în nenumărate rânduri, dat fiind faptul că razele UV-C au fost desemnate ca fiind unul dintre cei mai puternici bactericizi. Elimină până la 99% dintre bacterii și virusuri, într-un timp foarte scurt, totul cu un minim de efort.

  • Reprezintă o metodă de igienizare accesibilă

Atunci când dispui de un dispozitiv de dezinfecție cu UV întreaga procedură devine foarte facilă pentru oricine. Utilizarea acestor mecanisme este intuitivă și deloc periculoasă, rezultatele fiind optime de fiecare dată. În plus, beneficiile se pot observa și pe plan financiar, dat fiind faptul că fiecare aparat reprezintă o investiție pe termen lung, iar costurile fiind stabilite în baza unei oferte personalizate.

  • Nu este o metodă toxică de dezinfectare

Razele ultraviolete sunt radiații electromagnetice invizibile pentru ochiul uman, non invazive, nu sunt periculoase pentru sănătate și nu afectează suprafața asupra căreia se acționează. În plus, atunci când optezi pentru sterilizare cu ajutorul acestora, nevoia de substanțe chimice concentrate și adesea periculoase dispare. Iradierea este suficientă pentru a elimina orice risc de contaminare, nemaifiind necesare proceduri suplimentare ulterioare de curățare sau dezinfectare.

De unde poți lua echipamente pentru dezinfecție cu UV?

Pentru a beneficia din plin de toate efectele dezinfecției cu raze ultraviolete, este necesar să optezi pentru colaborarea cu specialiști în domeniu. SPECTRA – Professional UV Solutions oferă soluții UV profesionale, asigurate și garantate de parteneri de renume din industria echipamentelor de dezinfecție precum: HANOVIA, WEDECO, LIGHT PROGRESS, UVpro, Heraeus, Light Sources, UV-Technik,  PURO și multe altele.

Aici te așteaptă o gamă foarte variată de produse special concepute pentru a facilita procesul de dezinfectare cu raze UV, de la lămpi și accesorii, la echipamente complexe de iradiere. Accentul cade pe calitate, performanță și durabilitate, în așa fel încât fiecare achiziție făcută să reprezinte o investiție pe termen lung, foarte avantajoasă.

Nu în ultimul rând, SPECTRA – Professional UV Solutions oferă și servicii de consultanță în alegerea echipamentelor potrivite pentru ca fiecare client să poată beneficia de o soluție personalizată la nevoile pe care le prezintă. Se urmărește constant atingerea standardelor internaționale de igienizare și sterilizare și tocmai din acest considerent, fiecare membru al echipei este instruit și informat cu privire la cele mai noi inovații din domeniu, putând astfel să ofere asistență tehnică adaptată.

SPECTRA – Professional UV Solutions – soluții UV profesionale pentru rezultate impecabile la prețuri foarte avantajoase!

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.